- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fatalna jakość rozmów (problemy z HD Voice) w Orange Flex
iPhone 13 Pro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotko1przesyłam kilka sposobów na poprawę jakości rozmów w iPhonie:
1) Aktywuj redukcję szumów telefonu(aby aktywować tę funkcję, wystarczy przejść do ustawień w Ustawieniach telefonu, a następnie wybrać Ogólne a następnie wybierz Dostępność - Dostępność, pojawi się strona z zestawem opcji, w tym Eliminacja szumów telefonu i aktywujesz
2) Włącz połączenia przez Wi-Fi ( wejdz do ustawień, wybierz Telefon. Zobaczysz zestaw opcji, kliknij na Połączenia Wi-Fi i na koniec aktywuj go)
3)Zresetuj połączenie ( wejdz do Ustawień, następnie wybierz Ogólne tu wybierasz Resetuj i wybierasz Resetuj ustawienia sieci)
Przesyłam jeszcze linka do Ustawień dźwięku mono, wyrównania dźwięku oraz redukcji hałasu otoczenia podczas rozmów telefonicznych na iPhonie https://support.apple.com/pl-pl/guide/iphone/iph3e2e2cdc/ios
Zerknij jeszcze do tego linka z Orange Usłysz różnicę: HD+ dla iPhone’ów w połączeniach między Orange a Play: https://biuroprasowe.orange.pl/blog/uslysz-roznice-hd-dla-iphonow-w-polaczeniach-miedzy-orange-a-pla... 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 Ty tak na serio?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 Twoje rady będą cenne dla wielu użytkowników. Niestety, nie mają nic wspólnego z tym wątkiem. Rozumiem, że mogłeś go nie śledzić od początku bo jest długi. Ale warto to zrobić zanim zaczniesz doradzać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 Jak to kiedyś Pani w szkole mawiała - pięknie, ale nie na temat!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ponieważ admin utworzył bez mojej zgody nowy temat a chciałem kontynuować temat tutaj, więc żądam pytanie raz jeszcze :
@muddy W jaki sposób sprawdzasz jaki kodek jest użyty w rozmowie? Jak można do tego dojść na telefonie?
Chciałbym jeszcze dopytać o HD Voice +. Podobno Huawei P40 Pro wspiera tą jakość połączeń. Osobiście posiadam ten model. Lecz jak sprawdzam w aplikacji Device Info HW to kodek AMR do zwykłego HD Voice owszem jest dostępny na telefonie lecz EVS do HD Voice już nie.
Kojarzycie może - czy aby kodek EVS był dostępny musi być aktualna wersja oprogramowania smartfona, w sensie jest on wgrywany na telefon w jakimś updacie?
Zrobiłem aktualizację do najnowszej wersji i kodeku EVS jak nie było, tak nie ma. Napisałem do polskiej obsługi Huawei w tej sprawie.. Lecz niestety, obsługa Huawei już nie pierwszy raz nie jest zbytnio kompetentna. Nie odpowiedzieli na pytanie i skierowali mnie do Orange, bo oni są odpowiedzialni za Hd Voice. Owszem, za HD Voice są odpowiedzialni ale za to, co jest zainstalowane na telefonie to już powinien odpowiadać Huawei.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak od siebie, HD Voice+ to nie ma w Orange chyba, bo HD Voice mi nie wskakuje, volte mam, ten temat ciągnie się latami i pewnie tak będzie dalej, chyba że 5G przyniesie zmiany 😎
@iwan82 masz własny temat, po co powielasz posty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
EVS jest.
To jest ekran po wybraniu *#0011# na samsungu, musisz byćna Volte (na wifi calling tego nie pokazuje).
Jeśli w zaznaczonym miejscu będziesz miał zamiast NB czy narrowband UWB lub FB to masz EVS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy EVS jest EVS_SWB jak tutaj https://nasz.orange.pl/t5/Sie%C4%87-i-dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87-us%C5%82ug/Nie-s%C5%82ycha%C4%87-mni...