Nie można wyświetlić tego widżeta.

EVS na IPhone 13 PRO we Flexie

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Witam,

przejrzałem to forum i zauważyłem, że wielu użytkowników Flexa skarży się na źle działające EVS albo w ogóle jego brak.

Jakiś miesiąc temu zrobiłem testy na swoim telefonie w celu sprawdzenia EVS w Orange (Flex).

U mnie EVS działało tylko przy połączeniach wewnątrz sieci. Nie chciało w ogóle działać z połączeniami do Play i T-Mobile w żadną stronę. Drugi nr z nju na abonament, który znajduje się w S10 takich problemów nie ma.

I stąd pytanie czy we Flexie po prostu ogólnie występują problemy z EVS? Czy po prostu konkretnie Iphony 13 nie wspierają tego kodeka we Flexie w pełnym wymiarze? Ktoś napisał w podobnym poście, że wsparcie Orange podczas przenoszenia się od innego operatora do Flex, z automatu wyłącza EVS, zostaje tylko AMR-WB. Jak to wygląda na dzień dzisiejszy? Dodam, że nie mam żadnych dodatkowych kart sim, nr pochodzi pierwotnie od Orange (na kartę) i został przeniesiony do Flex-a. Czy ktoś posiadający Iphone 13 może potwierdzić w pełni działające EVS we Flexie?

4 ODPOW. 4

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2591
  • 7014
  • 189

@jestemtutajnowy witaj na forum😉 tutaj masz w miarę aktualny spis telefonow wspierajacych EVS https://wificalling-volte.pl/evs nie wiem jak to jest w iPhonach, ale akurat u mnie w P30 Pro i u zony w Samsungu A52 we Flexie EVS dziala poprawnie. W razie problemow zrob zgloszenia na czacie Flexa i zobaczysz co Ci odpisza

Anonim

Nie dotyczy

@jestemtutajnowy  skorzystaj ze wsparcia Apple 😎

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

@byczyn_86. pytałem na czacie Flexa o dostępność EVS na Iphone 13 i otrzymałem odpowiedź, że usługa nie działa. Jednak nie do końca tak jest, bo tak jak pisałem wewnątrz sieci było EVS. Ale faktycznie zrobię zgłoszenie i zobaczymy co napiszą. Na Samsungu w domu nie ma problemów z EVS w Orange. Dlatego wychodzi na to, że jest jakiś problem z konfiguracją sieci albo brakiem ustawień dla tego modelu. Zresztą Orange jako jedyne przy wprowadzeniu EVS nie dało wsparcia na wszystkie telefony Apple-a, które obsługiwały EVS, więc coś może być na rzeczy. Trochę szkoda, że występują takie problemy w Orange, bo miałem zamiar tutaj przenieść główny numer. Teraz korzystam z Play i EVS działa w każdej możliwej konfiguracji jeśli tylko telefony są kompatybilne z usługą. Tylko w mojej okolicy Play ma również słaby zasięg, a maszt Orange widzę ze swojego okna.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2591
  • 7014
  • 189

@jestemtutajnowy zostaje tylko zrobic zgloszenie. Orange pod tym wzgledam ma dziwne praktyki bo skoro urzadzenie wspiera daną technologie to powinno z automatu dzialac. No niestety tutaj tak nie ma😁