Czy we Flex są jakieś promki na darmowe dni?

ROZWIĄZANE

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 718
  • 3719
  • 30

@Glut Z dodatkowych kart z tym samym numerem da się dzwonić, możesz mieć więc karty z tym samym numerem w paru telefonach. Chyba, że wybierzesz żeby dodatkowa/dodatkowe karta była tylko do internetu. Sam wybierasz która karta rozmowy i internet, a która tylko internet 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2025
  • 8714
  • 70

@idrwal0409 , @arthur , @IreneuszCD  dziękuję za wyjaśnienie moich wątpliwości.🤝

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 554
  • 2761
  • 8

Promek na darmowe NL nie ma ale są inne promki głównie same gigsy oraz kody na bilety do cinema city.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9417
  • 38645
  • 326

@Glutnapisał(-a)

... to one się jakoś dzielą? To nie jest tak, że jedna główna i ...?

W Polsce wszystkie działają tak samo. Czyli wszystkie telefony dzwonią i dostają SMSy. Ale za granicą działa tylko karta główna. Karty dodatkowe mogą przestać działać kiedy główna zaloguje się w roamingu. Tak że jak najbardziej, główna jest tylko jedna.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 31
  • 181
  • 1

Czy masz jakieś potwierdzenie tego że dodatkowe karty mogą przestać działać, gdy główna jest w roamingu? 

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 43
  • 0

1000000976.png

 W zakładce pomoc jest taki temat

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9417
  • 38645
  • 326

@dav4dav4napisał(-a)

Czy masz jakieś potwierdzenie tego że dodatkowe karty mogą przestać działać, gdy główna jest w roamingu? 

Nie mam. Na pewno samo wylogowanie się karty głównej z sieci nie wyłącza kart dodatkowych - jeśli jest się za granicą ale nie korzysta z GSM (jedynie WiFi), to karty dodatkowe pozostawione w Polsce działają normalnie - to potwierdzam. Natomiast czy są zakłócenia jeśli jednak uskuteczni się roaming to pewny nie jestem - opieram się przede wszystkim na zacytowanych przez przedpiscę zapisach regulaminu. Ostatnio nigdzie nie wyjeżdżałem - najwcześniej będę mógł to sprawdzić wczesną jesienią. Ale mogę przeprowadzić wsteczną kwerendę, może coś się uda ustalić. Jednak chyba wcześniej inni to zweryfikują.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 31
  • 181
  • 1

Ja będę za granicą za ok 1.5 miesiąca to w sumie sprawdzę. Mam 2 karty w dwóch routerach. 

Z ciekawostek jakie zauważyłem - gdy zablokowałem raz z ciekawości kartę w internetową routerze (opcja w aplikacji), moja główna karta też straciła dostęp do sieci. Włączenie samolotowego i jego wyłączenie z tego co pamiętam pomogło.