Czy uda się wymienić telefon wraz z esimem na nowy będąc połączonym tylko na wifi

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 18
  • 0

Czy uda się wymienić telefon wraz z esimem na nowy będąc połączonym tylko na wifi

planuje wymienić aparat telefoniczny z esim na nowy z esim. Będę poza zasięgiem sieci Orange (poza EU). Czy wystarczy być w zasięgu wifi aby "przerzucic" esim? po wcześniejszym odblokowaniu zastrzeżonego nr pesel?

dziekuje

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62787
  • 860

@smielek00 do wymiany karty SIM/eSIM niezbędny jest dostęp do WiFi. W razie problemów z zalogowaniem do sieci komórkowej w roamingu może być konieczność ręcznego wyszukania i wymuszenie zalogowania do sieci roamingowej. Spotkałem się, że wszystkie dostępne sieci były zastrzeżone, ale ręczne wymuszenie zalogowania nawet do sieci zastrzeżonej umożliwiło uruchomienie karty SIM.

Podpowiedź @arthur z odpowiedzią eksperta AMA, też jest pomocna.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 431
  • 1557
  • 4

Powinno ci aktywować na karcie głównej. Bot Flexa mówił że się da, trzeba mieć zasięg Wi-Fi.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12106
  • 74

Kiedyś aktywowałem esim Orange na necie plusa. W sensie mam dual SIM i korzystałem z danych mobilnych Zielonego, więc przez wi-fi jak najbardziej pobierzesz wirtualną kartę, tylko potem tel nie zaloguje do sieci, chyba że w roamingu.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

@smielek00 Taka operacja jest możliwa.

Tutaj odpowiedź na pytanie, które zadałem podczas ostatniego AMA- roaming:

https://nasz.orange.pl/t5/AMA-roaming-w-Orange-2/Wymiana-karty-FLEX-w-roamingu/m-p/433895#M17

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62787
  • 860

@smielek00 do wymiany karty SIM/eSIM niezbędny jest dostęp do WiFi. W razie problemów z zalogowaniem do sieci komórkowej w roamingu może być konieczność ręcznego wyszukania i wymuszenie zalogowania do sieci roamingowej. Spotkałem się, że wszystkie dostępne sieci były zastrzeżone, ale ręczne wymuszenie zalogowania nawet do sieci zastrzeżonej umożliwiło uruchomienie karty SIM.

Podpowiedź @arthur z odpowiedzią eksperta AMA, też jest pomocna.