- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cykliczne przekazywanie GB w Orange Flex [TEST]
Czas przetestować dzisiejszą nowość, jaką jest cykliczne przesyłanie GB. Oczywiście musimy mieć aktualną wersję aplikacji. Wchodzimy w przekaż GB:
Następnie standardowo możemy wybrać numer - ja wybrałem inny numer Flex z jednego konta. Opcja nie działa na przekazywanie do EkoGB.
Dalej mamy nowy przełącznik umożliwiający przelewanie co miesiąc.
Nieco niżej w kalendarzu mamy możliwość wyboru dnia i godziny. Z tego, co zauważyłem, nie można wybrać początku na dzisiejszy dzień. Najwcześniej do kolejnego dnia.
Na koniec potwierdzenia dwa:
To co widać jeśli przelewamy GB na numer z tego samego konta flex - widać datę odnowienia. Ale trzeba pamiętać, że te odnowienie w praniu nie zawsze jest równo o czasie - więcej najlepiej dodać jakiś kwadrans zapasu.
Zarządzać ustawionymi stałymi przelewami można w dedykowanej zakładce - tu niestety okazało się, że jeden z tekstu nie jest na dziś jeszcze poprawnie ustawiony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Warto jeszcze dodać, że do wyboru mamy maksymalnie 28 dni wyboru przelewów cyklicznych, czyli od 19 sierpnia do 15 września:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólnie powinna być opcja przelewanie po odnowieniu planu na numerach na wspólnym koncie. Bo odnowić plan może się też na koniec miesiąca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie zakładka przestała działać. Nie mogę edytować, usunąć, nawet podejrzeć wcześniej zdefiniowane osoby do stałych przekazów. Po kontakcie na czacie w aplikacji, Pani mnie poinformowała, że mam starą wersje aplikacji i żebym zaktualizował do nowszej. Problem w tym, że w sklepie Play nie ma dostępnej dla mnie nowszej wersji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bobwojX , nie całkiem nadążam za zmianami, ale spytam nieśmiało, czy do poprawnego wczytania się appki nie masz zbyt niskiej wersji systemu operacyjnego? Albo może nie nadałeś uprawnień w ustawieniach tej appki?
@ketrasaArtur , nie przypadkiem chyba jest okres 28 dni, bo to nie maj jest najkrótszym miesiącem, tylko luty😂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Posiadam Galaxy S22 z najnowszym dostępnym Androidem 13. Wszystkie aplikacje są aktualne. Wcześniej działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bobwojX odinstaluj aplikację FLEX i zainstaluj ponownie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Robiłem tak już 3 razy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To zgłoś na czat FLEX, widocznie problem z kontem, nie z aplikacją FLEX.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Definitywnie problem z aplikacją. Popołudniu pojawiła się nowa aktualizacja w sklepie Play. Po aktualizacji jest wszystko OK. Orange ma problem ze zbyt powolną reakcją na usterki. Tego typu działania naprawcze powinny być wdrażane w ciągu doby, a nie kilku dni.