Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak niektórych państw w roamingu

ROZWIĄZANE

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 4
  • 0

Dlaczego w roamingu Orange Flex są takie braki krajów w porównaniu do „zwykłego” Orange czy nawet na kartę? Mam przesiadkę w Etiopii, której nie ma we Flex- czyli mój numer zapewne będzie nieaktywny. Nie ma też np: Malediwy, Somalii. Już nie mówię że mają być tam jakieś super pakiety, ale chociaż żeby numer działał. Jak to możliwe? To jest przecież ta sama sieć.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32771
  • 38742
  • 1388

W uzupełnieniu jeszcze sprawdziłem:operator w Etiopii nie ma umowy z Orange Polska na bezpośrednie rozliczenia roamingowe. Roaming rozliczany jest do 3 miesięcy. Więc dlatego nie ma tego kraju we flex i też mogą być problemy na prepaidzie w głównym Orange.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19613
  • 56809
  • 771

@Lucek86 ta sama sieć, ale działanie FLEX-a jest na innej platformie, niż "zwykły" Orange. Pewnie są jakieś przeszkody techniczne. 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32771
  • 38742
  • 1388

W głównym Orange w tych krajach trzeba wpłacić depozyt lub mieć wysoką klasę kredytową by mieć roaming.

Jeśli rzeczywiście się wybierasz do jednego z tych krajów, proponuję zadzwoń na infolinię i upewnij się że masz taką możliwość. Ew zapytaj o depozyt na roaming

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32771
  • 38742
  • 1388

W uzupełnieniu jeszcze sprawdziłem:operator w Etiopii nie ma umowy z Orange Polska na bezpośrednie rozliczenia roamingowe. Roaming rozliczany jest do 3 miesięcy. Więc dlatego nie ma tego kraju we flex i też mogą być problemy na prepaidzie w głównym Orange.