Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak ikony volte i wifi calling na ekranie telefonu

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1198
  • 3907
  • 0

@IreneuszCD No tak pokazuje mi LTE 🙂

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2622
  • 14067
  • 70

Co do vowifi, jak da się włączyć w ustawieniach, to musi działać, ikona nie musi się pokazywać, ba różni operatorzy, też mają na to wpływ, raz jest ikona volte czy vowifi, raz jej nie na, ale na Motoroli to bez różnicy, tam te ikony się nie wyświetlają 😎 

• 1198
  • 3907
  • 0

@IreneuszCD  Czyli telefon nie musi być na liście orange co do volte i wifi calling żeby te 2 usługi działały?

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 731
  • 3120
  • 16

Nie musi. Jeżeli masz te opcje dostępne to działają. Kwestia jeszcze tych ustawień, jak na zdjęciu. Tylko one chyba nie są dostępne a Samsungach?

Screenshot_20241226-214144.png

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2622
  • 14067
  • 70

@Januszbbanapisał(-a)

@IreneuszCD  Czyli telefon nie musi być na liście orange co do volte i wifi calling żeby te 2 usługi działały?

Jeśli z tej serii jakiś jest, to umówmy się że ten co masz też, dystrybucja Orange, to umowna rzecz, chyba że chodzi o 5G Ready, wtedy telefon musi być z dystrybucji Orange 😎

Choć Samsung i iPhone bez tego działa, producent o to zadbał 😎

• 1198
  • 3907
  • 0

@atlas_cudow  preferencje połączeń i mam preferowana sieć wifi zaznaczone czyli jeśli coś będzie nie tak na wifi podczas rozmowy to przerzuci automatycznie na volte?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19983
  • 57774
  • 784

@Januszbba tak będzie, zakładając oczywiście, że telefon obie usługi obsługuje i na nim działają. 

• 1198
  • 3907
  • 0

@ketrasaArtur  Dzięki 🙂

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6659
  • 27373
  • 217

@Januszbbanapisał(-a)

@j131 Nawet na samym połączeniu jak się połącze z kimś to u innych operatorów jest ikona volte lub ikona wifi calling więc jestem zdziwiony że na orange mi to nie działa a niechce zmieniać sieci bo jestem zadowolony z orange.

Coś się tak czepił tych ikonek???!

Jak chcesz mieć ikonkę to sobie ją namaluj flamastrem na ekranie i będziesz ją miał!

Raz Ci napisałem, że ikonki o niczym nie świadczą, a ty dalej swoje. Czego nie zrozumiałeś w moim pytaniu?

I dlaczego ignorujesz całkowicie słuszne sugestie kolegów @atlas_cudow i @Samotnick którzy oferują Ci prosty test, taki który zajmuje faktycznie kilka sekund? Ja rozumiem że masz nasze rady za nieistotne, ale w takim razie po co zawracasz głowę?

• 1198
  • 3907
  • 0

@j131  Wierz mi biorę radę innych  pod uwagę więc nie rozumiem czemu masz pretensje do mnie... sprawa jest jasna bez tych ikonek też te usługi pójdą nawet jak telefonu nie ma na liście orange co do volte i wifi calling taka jest w orange polityka poprostu. A zależy mi żeby to volte działało bo niestety orange ma bardzo kiepski zasięg w mieszkaniu w centrum miasta mam 1 kreskę tylko a poza domem jest podobnie  a mobilny internet jest ok bo mam około 400 mb/s narazie w orange na 5g. Play i Plus mają znacznie lepszy zasięg ale zaś mają znacznie niższe prędkości internetu mobilnego na 5g jest tylko 100 mb/s robiłem testy i analizowałem inne sieci za pomocą apki net monster na androida a niechcę zmieniać sieci bo jestem z orange zadowolony.