- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Błędne wyświetlanie numeru w WiFi Calling
Od jakiegoś czasu przy przychodzącym połączeniu i aktywnym WiFi Calling numer dzwoniący wyświetlany jest nie jako "501 100 100" a ciąg cyfr "501100100". Powoduje to problemy z powiązaniem numeru z zapisanym kontaktem. Dla przykładu na iOS telefon próbuje dopasować numer, podpowiadając kontakt pod wyświetlonym numerem. Wygląda to wtedy mniej więcej tak:
Może: Jan Kowalski
Czy jest jakiś sposób na to, by numer prezentowany był poprawnie? Przypuszczam, że jedyna możliwość to poprawka konfiguracyjna po stronie Orange, ale czy można na to liczyć po wpisie tutaj?
Zauważyłem ten problem na kilku iPhone'ach w Orange. Jednocześnie nie stwierdziłem, żeby występował w Play czy T-Mobile.
Urządzenia, na których prowadzone były testy, mają najnowsze wersje dostępnego oprogramowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
pokaż na screenach jak to widać.
u mnie na 16 pro orange i na 12 pro flex normalnie się numery wyświetlają te co nie mam ich w książce i te co w niej mam
może jakiś dodatkowy soft jest winowajca?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla pewności - po VoLTE numer jest wyświetlany ze spacjami (tak jak oczekujesz)?
Jeśli tak to wygląda na to że to kwestia konfiguracyjna po stronie sieciowej Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wspomniałem o jednej rzeczy - problem ten występuje wyłącznie w roamingu zagranicznym. Połączenia w PL wyświetlają się normalnie. Na VoLTE nie ma takich problemów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to taki troche mały szczegół jaki pominałeś xD
podejrzewam problem z dostawcą usług w roamingu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zdecydowanie to może być już coś niezależne od Orange jeżeli jest to roaming.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@toleknapisał(-a)Zdecydowanie to może być już coś niezależne od Orange jeżeli jest to roaming.
Też tak myślę albo jakaś apka dialer bloker czy hgw
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To może nie kwestia spacji, tylko uzupełnienia kontaktu o numer kierunkowy kraju (+48)?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kontakty są dobrze pouzupełniane, sprawdzałem to jeszcze przed dodaniem wpisu. Mam aktywny bloker Orange Telefon, spróbuję wyłączyć i zobaczę w weekend czy to pomogło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kazimierz21napisał(-a)Kontakty są dobrze pouzupełniane, sprawdzałem to jeszcze przed dodaniem wpisu. Mam aktywny bloker Orange Telefon, spróbuję wyłączyć i zobaczę w weekend czy to pomogło
OK, rozumiem. Tak czy owak to telefon identyfikuje kontakt porównując dwa źródła: bazę w smartfonie i to co dostaje z sieci. Jeśli się nie znajduje identycznego wpisu, to wyświetla oczywiście to co dostaje z sieci. No i to faktycznie może trochę inaczej wyglądać w zależności od lokalizacji. Poza modyfikacją numerów w kontaktach, można też do istniejących kontaktów dołożyć alternatywne wersje tych samych numerów, kierując się tym co telefon wyświetla (tak żeby się jak najlepiej zgadzało) - to na pewno nie zaszkodzi i nie popsuje działania po powrocie.