Nie można wyświetlić tego widżeta.

Utrudnienia w korzystaniu z forum

Anonim

Nie dotyczy

Ja też będąc w rodziców na internecie od Orange miałam ten problem. 

Anonim

Nie dotyczy

Zauważyłam jeden problem po zmianie telefonu. Jak chce wybrać zdjęcie do dodania przez Wybierz obraz pokazuje mi się taki widok 

Screenshot_2021-12-30-15-20-42-565_com.android.chrome.jpg

Nie wiem czy to jest związane ze zmianą telefonu  (później sprawdzę na starym). Czy ktoś się z tym jeszcze spotkał?

Proszę o scalenie postów. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1686
  • 13570
  • 2

@Aśka_M , innego rodzaju może nie błąd, ale być może ma związek z trzymaniem sesji przypadłość zerwania sesji. Jak to dzisiaj wygenerowałem? Otóż w Edge zainicjowałem wejście z adresu https://nasz.orange.pl logowanie usługą, a konkretniej numerem komórki na abonament. Wpisałem potrzebne dane i przez kilkanaście minut nie wchodziłem w przycisk zalogowania, tylko wykasowałem te dane i powtórnie je wprowadziłem. Wówczas wyskoczył ten komunikat z wycinka. Ponieważ mam w ustawieniach systemowych czyszczenie cookies po zamknięciu przeglądarki, ów komunikat już się nie pojawił. Może z tymi sesjami jest coś nie ten teges u innych? Dawniej takie akcje były częściej generowane. Może to też kwestia osobistych ustawień na używanym sprzęcie?sesja wygasłasesja wygasła

• 1686
  • 13570
  • 2

@Anonim , albo wybierasz z aparatu, albo z galerii, bo każdy model ma inne pola wyboru, ale dotyczą tych samych działań.

Pracuję w Orange
  • 1155
  • 8706
  • 23

@bronzub w Twoim przypadku to zupełnie inna historia 😉 To sesja na orange.pl nie na forum, bo nie doszło jeszcze do zalogowania na NO.

Co do pozostałych zgłoszeń, to przyglądamy się sprawie. Jak już kiedyś wyjaśnialiśmy, standardowo sesja ustawiona jest na 2000 min (max po stronie dostawcy). W zależności od ustawień w przeglądarce może być dłuższa lub krótsza, np. czyszczenie cookies przy zamknięciu. Dochodzi do tego kwestia równoległych sesji na różnych urządzeniach/przeglądarkach (w tym samym czasie).

Nie mniej jednak będziemy weryfikować poprawność działania tych mechanizmów bardziej szczegółowo. Dzięki za wszystkie sygnały 🙂 

• 1686
  • 13570
  • 2

@Aśka_M , to prawda, bo z adresu NO jest przekierowanie na www.orange. Ciekawe, jak zareaguje po zalogowaniu do konta MO w webowej przeglądarce i przejściu na forum NO? Bo tutaj mam dwa różne hasła i do konta MO logowanie odbywa się adresem mailowym. Przetestuję ten scenariusz, czy coś się dzieje.

Pracuję w Orange
  • 1155
  • 8706
  • 23

@bronzub obecnie mamy oddzielne logowania do NO i MO. Nie zalogujesz się do forum danymi do logowania dla Mój Orange.

• 1686
  • 13570
  • 2

@Aśka_Mnapisał(-a)

@bronzubobecnie mamy oddzielne logowania do NO i MO. Nie zalogujesz się do forum danymi do logowania dla Mój Orange.

@Aśka_M , właśnie teraz przeszedłem z konta na NO na tej samej karcie, lecz na innych danych i różnych hasłach. Tylko aby się wylogować tu i na koncie MO, to najpierw muszę się wylogować tutaj i potem z konta, bo sesja tam będzie otwarta. To nie żaden problem, bo ja tak mam, że wszędzie staram się nie zostawać zalogowanym, gdzie nie mam 100% pewności, że sesje kilkuminutowe nie mają oznak potwierdzenia, czy chcę przedłużyć sesję. A Tego u Was mi brakuje, więc będę konsekwentny w wylogowaniu😀

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2096
  • 6608
  • 70

@Anonimnapisał(-a)

Ja też będąc w rodziców na internecie od Orange miałam ten problem. 

Hmmm... u mnie aktualnie urządzenia na których przeglądam NO korzystają z netu orange - kabel i mobile. Może to jest jakiś trop?

Anonim

Nie dotyczy

@spiro też mi się wydaje, że to może być jakiś trop. Jak korzystam ze swojego Wifi (Vectra) lub danych komórkowych (T-Mobile) to też się zdarzały takie akcje ale na incydentalnie. Z NO korzystam tylko na smartfonie (komputer ogólnie mało co odpalam).