- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowość w Orange na kartę: Starter eSIM
Od dziś na https://www.orange.pl/view/kup-starter można kupić Starter eSIM
Jeśli jesteście już klientami i zalogujecie się w sklepie Orange, możecie od razu kupić zarejestrowaną kartę, co znacznie upraszcza cały proces. Zakup online jest szybki, a po jego zakończeniu otrzymacie wiadomość e-mail z plikiem PDF zawierającym kod QR do pobrania karty eSIM. Hasło do pliku zostanie wysłane na numer telefonu podany podczas zamówienia.
Kod QR jest ważny przez 30 dni. Po jego zeskanowaniu karta eSIM zostanie automatycznie zainstalowana w telefonie i od razu będziecie mogli korzystać z usług. Jeśli nie zarejestrowaliście karty w trakcie zakupu, nic straconego – wszystkie dostępne metody rejestracji znajdziecie tutaj:
Karta eSIM kosztuje tylko 5 zł. Po jej zainstalowaniu w telefonie automatycznie otrzymacie: 5 zł na konto główne, bonus 6 GB na start oraz rok ważności konta. Dodatkowo możecie włączyć promocję „Bez limitu za 0 zł na 30 dni + 825 GB”. Wystarczy wysłać START pod 811. Otrzymacie miesiąc Bez limitu i pierwszą paczkę 825 GB za darmo, a po każdym odnowieniu za 35 zł otrzymacie kolejną paczkę 825 GB, co daje łącznie nawet 9 900 GB przez cały rok.
Na karcie eSIM możecie korzystać ze wszystkich promocji i usług dostępnych na tradycyjnych kartach. W jednym urządzeniu często możecie zainstalować więcej niż jedną kartę eSIM, co pozwala korzystać z kilku numerów na jednym telefonie jednocześnie.Link do źródła
Nie można przenieść numeru MNP przez Starter eSIM jeśli ktoś by chciał. Info od Rzecznika Prasowego Orange
https://www.orange.pl/view/zarejestruj-numer
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólnie ok ale wkradł się mały błąd:
W jednym urządzeniu często możecie zainstalować więcej niż jedną kartę eSIM, co pozwala korzystać z kilku numerów na jednym telefonie jednocześnie.
Zdecydowana większość telefonów obsługuje jednocześnie 1 kartę fizyczną i 1 kartę eSIM. Można mieć wgranych kilka kart eSIM ale w większości przypadków aktywna może być tylko jedna. Także trzeba się przełączać między kartami...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Czarne" e-simy w Orange. Rozwija się oferta 💪
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Można wybrać numer?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spodziewałem się startera eSIM z tekturką na której jest nadrukowany kod QR. Taką wersję można kupić u zielonego operatora. Wersja zaproponowana przez Orange jest zdecydowanie szybsza i wygodniejsza. Warto sprawdzić taki zakup i sposób rejestracji.
Więcej informacji również na stronie blogu Orange:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/startery-z-esim-i-tysiace-gigabajtow/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)Warto sprawdzić taki zakup i sposób rejestracji.
Przy zakupie, jeśli jest się zalogowanym na swoje konto Mój Orange, automatycznie włączona jest opcja zarejestrowania numeru na dane, na które zarejestrowane są inne numery na koncie. Można tę opcję odznaczyć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja jestem bardziej tradycyjny i pozostane przy tradycyjnych kartach SIM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912, a już myślałem, że jestem w tym osamotniony...
Również pozostaje przy tradycyjnych kartach SIM.
eSIM traktuje wyłącznie jako ciekawostkę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1