Starter Orange z żabki

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2391
  • 9045
  • 96

Starter Orange z żabki

Pisałem wielokrotnie. Teraz przedstawię najbardziej optymalną aktualną wersję zachowującą GB w NL i GB w bonusie za doładowanie.

Nie doładowujemy dopóki nie nastąpi automatyczne lub ręczne permanentne wyłączenie cyklicznego NL.

Przez pierwszy miesiąc korzystamy tylko, że startowego darmowego NL z promocją 9900.

Jak skończy się ważnośc NL (nie mylić z permanentnym wyłączeniem NL) to mamy różne możliwości.

Dla GB czekałbym aż będzie nie 400GB a z 1000GB za zgodę SMS TAK na 80290

Osobiście pierwszy dzień po skończeniu ważności NL zacząłbym od kafelka 500GB.

Praktycznie ważność tych 500 GB skończy się w dniu pamiętania zamrożonych GB w NL.

W tym dniu do wieczora też powinniśmy otrzymać SMS o permamentnym wyłączeniu cyklicznego NL.

Po otrzymaniu powyższego SMSa lub najpóźniej o godzinie 21:30-22:00 ustawiamy autodoładowanie o najniższych parametrach ( 5 zł przy 1 zł lub mniej), potwierdzamy autodoładowanie i od razu aktywujemy częściowo najdłuższy jednorazowy NL jak chcemy przywrócić zamrożone GB w NL.

Ustawiamy automatyczną zamianę złotówek na dni NL.

Praktycznie nic więcej nie trzeba robić tylko czekać na 1000GB za zgody.

Dla lepszego wykorzystania GB w NL można ustawić autodoładowanie blikiem wymagającym potwierdzenia w aplikacji bankowej.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 735
  • 4326
  • 12

Starter Orange z żabki

BIZD to skrót od Bonus Internetowy za Doładowania. Do tego napisałem ci w jaki sposób możesz zaoszczędzić 39 zł na przedłużenie konta no i że uzyskujesz 906GB.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 62
  • 150
  • 0

Starter Orange z żabki

Powiem wam - Strasznie to skomplikowane jak dla mnie...

Dziękuję, nie żegnam się z wami bo na pewną tu wrócę z pytaniem..

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22121
  • 65776
  • 879

Starter Orange z żabki

@Huba jak chcesz tylko GB z doładowania na jak najdłuższy czas i od razu po doładowaniu i aktywacji pakietów GB z aplikacji oraz zgody marketingowe, to razem dostaniesz: 945 GB (6 GB na start, po aktywacji numeru, 500 GB z aplikacji, 400 GB za zgody marketingowe, SMS o treści tak na numer 80290, 39 GB za doładowanie kwotą 39 zł). Rok ważności, SMS o treści START365 na numer 8002.

Ważne, aby dezaktywować usługę zamiana środków na dni bez limitu: SMS o treści STOP pod numer 80440. W przeciwnym razie, jak nie masz pakietu bez limitu, to po doładowaniu na kwotę poniżej 20 zł aktywuje się automatycznie i zamieni środki na dni bez limitu.

• 62
  • 150
  • 0

Starter Orange z żabki

ketrasaArtur - dokładnie tak tylko GB na jak najdłuższy czas czyli rok...

I dla mnie wystarcza mi 100 GB 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2391
  • 9045
  • 96

Starter Orange z żabki

@Huba to prościej. Nic nie robisz dopóki nie skoczy się wazność NL z GB.

W 31-32 dniu od aktywacji numeru wysyłasz SMS Tak na 80290 dla 400 GB z gwarantowaną ważnością KG i GB za doładowanie 31 dni

W ostatnim dniu ważności KG i GB za doładowanie (w 62-63 dniu od aktywacji numeru) klikasz kafelek 500 GB w MO zapewniający minimum 30 dni ważności GB za doładowanie.

Pierwsze doładowanie lub autodoładowanie robisz po około 93 dniach od aktywacji. Jakie to doładowanie i na co wykorzystasz to od Ciebie zależy.

Osobiście preferuję autodoładowanie o najniższych parametrach z ustawioną automatyczną zamianą zł na dni NL.

• 62
  • 150
  • 0

Starter Orange z żabki

andrzej1441 - dzięki, dzięki, 

Co to za skruty...

-  KG

- NL

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22121
  • 65776
  • 879

Starter Orange z żabki

@Huba możesz zastosować rozwiązanie od ręki na jak najwięcej GB ważne rok:

https://nasz.orange.pl/t5/Oferta-na-kart%C4%99/Starter-Orange-z-%C5%BCabki/m-p/471280#U471273

lub zastosować rozwiązanie z postu:

https://nasz.orange.pl/t5/Oferta-na-kart%C4%99/Starter-Orange-z-%C5%BCabki/m-p/471280#U471279

gdzie jeszcze o około 3 miesiące wydłużysz ważność GB, tylko tu trzeba pilnować czasu końca ważności kont na GB.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9849
  • 41172
  • 339

Starter Orange z żabki

@Hubanapisał(-a)

andrzej1441 - dzięki, dzięki, 

Co to za skruty...

-  KG

- NL

To lokalny slang. KG - chyba(?) Konto Główne. NL to na pewno(?)  No Limit. 😉

Kolega jest tak dobry w te klocki, że bez tego typu skrótowców jego posty miałyby za każdym razem objętość jak Wojna i Pokój.

• 62
  • 150
  • 0

Starter Orange z żabki

ketrasaArtur - dzięki, zrobiłem według pierwszej instrukcji ( linku ) 

I wpadło za zgody 400 GB a w aplikacji jeszcze nie mam dodanego automatycznie numeru więc nie da się dodać tych 500 GB 

No i oczywiście 40 zł  pobrało i ważne konto rok