- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru z abonamentu Virgin Mobile
Witam! Posiadam numer na abonament w Virgin Mobile, umowa kończy mi się 28.02.2026, więc jeszcze trochę czasu zostało 🙂
Moje pytanie natomiast jest odnośnie Orange na Kartę.
Kiedy mogę przenieść najszybciej numer, 120 dni przed końcem umowy tak jak zwykle?
Czy wtedy operator naliczy mi dodatkowe koszty? (nie licząc zapłaty za abonament)
Ewentualnie kiedy mogę przenieść do Orange Flex:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kornelqe w Orange jest to 120 dni. Można oczywiście wcześniej, ale wtedy płacisz kary umowne. Co do Twojego operatora to dowiaduj się u nie go. Do flex możesz od razu. Nie koniecznie musisz najpierw do oferty na kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy to flex, czy to prepaid i tak obecny operator naliczy Ci karę za zerwanie umowy przed czasem. Będzie to obecnie proporcja abonamentu, ale bez sensu oddawać za darmo. Zacznij załatwiać formalności już teraz, bo masz okres wypowiedzenia. przenieś numer w trybie z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Zepnie Ci się to z terminem umowy i nr przeniesie się bez opłat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kornelqe wniosek o przeniesienie numeru do Orange, czy to na kartę, czy FLEX możesz złożyć już, ale z datą przeniesienia na koniec umowy u obecnego operatora. Jeśli zechcesz wcześniej, to obecny operator naliczy opłatę za wcześniejsze zerwanie umowy, więc lepiej tego nie robić.
Numer do oferty na kartę możesz przenieść przez stronę internetową:
https://www.orange.pl/view/oferta-na-karte i wybierasz zakładkę: przenieś numer i odbierz 1000 GB.
Jeżeli przenosisz do FLEX, to warto skorzystać z kodów polecających:
Kod polecający należy wpisać przed dodaniem sposobu płatności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli przenosząc numer do Orange na kartę, mogę zrobić to bez dodatkowych kosztów za zerwanie umowy jeśli stanie się to w mniej niż 120 dni przed końcem umowy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kornelqenapisał(-a)Czyli przenosząc numer do Orange na kartę, mogę zrobić to bez dodatkowych kosztów za zerwanie umowy jeśli stanie się to w mniej niż 120 dni przed końcem umowy?
Czego nie zrozumiałeś we wcześniejszych odpowiedziach?
Dla jasności: te opłaty naliczy ci P4, nie Orange. To jest forum Orange, więc w zasadzie nic nam o tym nie wiadomo. Ale na podstawie doświadczeń i zdrowego rozsądku już ci odpowiedziano, że owszem będą dodatkowe opłaty jeśli zerwiesz umowę przed terminem. Mimo to nadal dążysz temat i pytasz o to samo.
Jeśli naprawdę nie wierzysz, to przeczytaj swoją umowę, ona jest wiążąca dla ciebie i dla P4.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co wiem to są w virgin też umowy bezterminowe z okresem wypowiedzenia chyba. Trzeba by było sprawdzić tą umowę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kornelqenapisał(-a)Witam! Posiadam numer na abonament w Virgin Mobile, umowa kończy mi się 28.02.2026
...
To jest umowa terminowa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kornelqe jeżeli wyraźnie podajesz, że umowa jest na czas określony, to wiadomo, że przechodząc do innego operatora, z poprzednim musisz ją rozwiązać. Rozwiązanie przed terminem zakończenia umowy skutkuje naliczeniem kary u poprzedniego operatora.
Kiedyś były promocje, że można było podpisać umowę u nowego operatora, nie ponosząc kosztów, ale numer u poprzedniego dalej był aktywny aż do zakończenia umowy. Dopiero po przeniesieniu do nowego operatora, była naliczana opłata.
Inna sprawa, jak w abonamencie Orange chcesz wcześniej przenieść numer np. do FLEX. Promocja nadal jest, ale to w ramach marki Orange operator świadczy takie promocje, a nie Orange między innymi operatorami.