Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przeniesienie numeru w salonie

ROZWIĄZANE

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3397
  • 8288
  • 153

Zachęcam do testowania MNP w salonie, chyba że już ktoś korzystał. Podobno pobierają 5 zł za prepaid?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2214
  • 6463
  • 209

@ketrasaArturnapisał(-a)

Czyli mam rozumieć, że jeśli przenoszę numer do Orange, to aby otrzymać numer tymczasowy na czas załatwiania formalności muszę zakupić starter, zarejestrować go i dopiero otrzymam na ten starter docelowy numer przenoszony.

Karta sim ze startera będzie już kartą docelową dla numeru MNP, natomiast numer z tego startera będzie tymczasowym.

Tak trzeba zakupić starter, niestety.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 ODPOW. 12

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20533
  • 59268
  • 804

@Ron niestety nie mogę sprawdzić, bk po przeniesieniu numeru mogę znowu mieć kłopot z kontem MO.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1747
  • 14085
  • 3

@Ron , ciekawy jestem, czy finalizacja trwa parę godzin, czy dłużej niż 24h? Dla wielu z nas jest to ważny sygnał, ponieważ dawniej różnie z tym bywało. Bo procedura to człowiek + system 😊

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 44
  • 130
  • 0

Kiedyś jak przenosiłem numer w salonie w piątek to przeniesienie było w poniedziałek a jak w play przenosiłem to w sobotę byłem w salonie a przeniesienie było jeszcze w sobote. Chociaż to kwestia była jak obecny operator puścił numer.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1747
  • 14085
  • 3

@artur912 , to już pewniejsze będzie załatwianie po weekendach i w dłuższe cykle dni robocze, aniżeli końcem tych dni 😊 Lepiej pomyśleć w niedzielę nad zmianą😀

• 20533
  • 59268
  • 804

Najczęściej jeśli zlecenie zostało złożone do południa, to przeniesienie mogło nastąpić nawet następnego dnia. Po południu już dochodził kolejny dzień roboczy. 

• 2214
  • 6463
  • 209

@Ronnapisał(-a)

Zachęcam do testowania MNP w salonie, chyba że już ktoś korzystał. Podobno pobierają 5 zł za prepaid?

Nie koniecznie. Chodzi o to, że w przypadku MNP prepaid trzeba mieć aktywny numer prepaid z Orange. Jeśli ktoś ma na koncie jakiś numer Orange, a z niego nie korzysta można go wykorzystać jako tymczasowy. Jeśli nie ma, trzeba zakupić starter  - zarejestrować i zostanie on użyty jako tymczasowy do MNP.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3397
  • 8288
  • 153

@Arti_Kn_Pl to się zmieniło? 

• 20533
  • 59268
  • 804

Czyli mam rozumieć, że jeśli przenoszę numer do Orange, to aby otrzymać numer tymczasowy na czas załatwiania formalności muszę zakupić starter, zarejestrować go i dopiero otrzymam na ten starter docelowy numer przenoszony.

• 2214
  • 6463
  • 209

@ketrasaArturnapisał(-a)

Karta sim ze startera będzie już kartą docelową dla numeru MNP, natomiast numer z tego startera będzie tymczasowym.

Tak trzeba zakupić starter, niestety.