- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam serdecznie, złożyłem poprzez stronę przenosiny z Plus na karte do Orange na karte, wypełniłem wszystko do zmiany operatora. Dostałem SMS z informacją że dziś kurier wręczy mi kartę (ekspresowe tępo) Niemniej jednak nie będzie mnie kilka dni w domu, czy przesyłkę może odebrać ktoś z członków rodziny?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Exinder najczęściej kurierzy nie robią problemów, ale zalecany byłby odbiór osobisty. Zawsze też możesz zmienić adres dostawy. W SMS-ie w dniu dostawy najczęściej masz podane informacje dostawy z numerem telefonu, ewentualnie kod pin odbioru przesyłki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Exinder najczęściej kurierzy nie robią problemów, ale zalecany byłby odbiór osobisty. Zawsze też możesz zmienić adres dostawy. W SMS-ie w dniu dostawy najczęściej masz podane informacje dostawy z numerem telefonu, ewentualnie kod pin odbioru przesyłki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru odbiór przesyłki
Dziękuję za odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli kurier odebrał przesyłkę do doręczenia to nie przekierujesz jej (w DPD) na inny adres. W takim wypadku możesz przekierować ją tylko do skrzynki DPD. Odebranie ze skrzynki przesyłki jest równoznaczne z podpisem.
BTW. Skrzynki DPD postawili chyba na każdym osiedlu, więc to duże ułatwienie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Już nie mogłem edytować postu, więc piesze drugi. Okazało się, że już nie można przekierowywać do skrzynek tego typu przesyłek. Czyli pozostaje zmiana adresu lub przewiewnie na inny dzień...