Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przeniesienie numeru odbiór przesyłki

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Witam serdecznie, złożyłem poprzez stronę przenosiny z Plus na karte do Orange na karte, wypełniłem wszystko do zmiany operatora. Dostałem SMS z informacją że dziś kurier wręczy mi kartę (ekspresowe tępo) Niemniej jednak  nie będzie mnie kilka dni w domu, czy przesyłkę może odebrać ktoś z członków rodziny?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19898
  • 57521
  • 783

@Exinder najczęściej kurierzy nie robią problemów, ale zalecany byłby odbiór osobisty. Zawsze też możesz zmienić adres dostawy. W SMS-ie w dniu dostawy najczęściej masz podane informacje dostawy z numerem telefonu, ewentualnie kod pin odbioru przesyłki.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19898
  • 57521
  • 783

@Exinder najczęściej kurierzy nie robią problemów, ale zalecany byłby odbiór osobisty. Zawsze też możesz zmienić adres dostawy. W SMS-ie w dniu dostawy najczęściej masz podane informacje dostawy z numerem telefonu, ewentualnie kod pin odbioru przesyłki.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Dziękuję za odpowiedź.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 635
  • 2660
  • 15

Jeżeli kurier odebrał przesyłkę do doręczenia to nie przekierujesz jej (w DPD)  na inny adres. W takim wypadku możesz przekierować ją tylko do skrzynki DPD. Odebranie ze skrzynki przesyłki jest równoznaczne z podpisem.

BTW. Skrzynki DPD postawili chyba na każdym osiedlu, więc to duże ułatwienie 🙂

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 635
  • 2660
  • 15

Już nie mogłem edytować postu, więc piesze drugi. Okazało się, że już nie można przekierowywać do skrzynek tego typu przesyłek. Czyli pozostaje zmiana adresu lub przewiewnie na inny dzień...