Przeniesienie numeru na Kartę do Orange drogą Online z zarejestrowaną kartą sim

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2316
  • 8545
  • 94

Zmiana rewelacyjna. Spróbowałem. 

Świeżo zarejestrowany i aktywowany numer nie przeszedł testu. SMS z kodem przychodził, ale strona nie przechodziła na podanie kodu tylko prosiła o nowy/inny numer Orange.

Podałem numer praktycznie przeznaczony do kosza, ale z możliwością odbioru SMSów i zostałem

zaskoczony podpisem elektronicznym umowy. Wykorzystałem Bankowe potwierdzenie tożsamości/przekazanie danych w celu podpisania umowy elektronicznej.

Teraz czekam do 10.03.2026, bo taki najbliższy termin mogłem wyznaczyć

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 700
  • 3581
  • 30

Dobra zmiana. Odpada problem zgrania się z kurierem, który nie może zostawić przesyłki komukolwiek, bo trzeba osobiście podpisać papiery 

Ale też trzeba podrążyć dlaczego świeży numer nie przeszedł, zwłaszcza, że przenosiny to raczej robione będą właśnie na świeże startery 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2316
  • 8545
  • 94

@arthur  świeży numer potrzebuje do 24 h aby pojawić się w MO i wtedy zapewne będzie można już na niego przenosić numer starego operatora - to jest zupełnie zrozumiałe przy przyjętych zabezpieczeniach.

Informacja  o tym, że numer ma być zarejestrowany i aktywowany jest bardzo ogólna i marketingowo namawia do zakupu nowej startówki.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3572
  • 9121
  • 160

Tak po zarejestrowaniu należy z wnioskiem odczekać 24h.

@andrzej1441  dzięki za test. Oczywiście nie może być kolorowo i termin na przeniesienie to 9 dni.

Słabo tym bardziej, że karta SIM jest, umowa podpisana zdalnie, więc nie rozumiem dlaczego nie góra 3 dni. 🤦

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 866
  • 3199
  • 9

Trochę też minus że weryfikacja tylko przez MojeID, a nie przez mObywatela albo eDowód.

• 3572
  • 9121
  • 160

@Windowv2 tylko przez moje ID, a opcja przez bank, chyba też jest dostępna? 

• 866
  • 3199
  • 9

@Ron mojeID= logowanie przez bank który to wspiera, można mieć kont w banku który tego nie wspiera. 

Poza tym można też mieć te konto co się zakładało przez selfie z ogarniczoną weryfikacją.

• 3572
  • 9121
  • 160

MojeID to nie tylko bank, a także profil zaufany, dlatego o tym pomyślałem. Ale ok, ważne, że mamy to 🙂

• 866
  • 3199
  • 9

@Ronnapisał(-a)

MojeID to nie tylko bank, a także profil zaufany, dlatego o tym pomyślałem. Ale ok, ważne, że mamy to 🙂

Profil Zaufany da się jeszcze zalogować przez eDowód (warstwa elektroniczna), jest on wydawany od 4 marca 2019 roku

• 542
  • 2673
  • 8

Opłaca się przenieść numer za pomocą czarnego startera online, ponieważ w dniu przeniesienia miałem 415 dni wychodzących, a po wysłaniu TAK na 80290 dodało 365 dni wychodzących czyli zsumowało się i ważność na wychodzące ustawiła się na 780 dni. Skasowała się natomiast opcja 20GB do każdego doładowania.