Czy przenosząc obecny numer bezpośrednio w salonie otrzymuję od razu nową kartę SIM i mój numer jest aktywny w ciągu określonego czasu czy też muszę czekać? Chciałem przenieść przez internet, online ale najbliższy termin to 12 października i jeszcze jest jakiś numer tymczasowy a nie chcę się w to bawić no chyba, że przez salon jest to samo.
Obecny numer to oferta na kartę i także chcę przenieść do oferty na kartę.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
@mumiok możesz doładowywać, tylko nie przesadzaj bo nie wykorzystasz po terminie przeniesienia
Nie ważne gdzie to załatwisz, najpierw tymczasowy numer dostaniesz
Dopiero po przeniesieniu aktywuje się numer przenoszony
czyli jak dzisiaj wszystko załatwię w formularzu online to do 12-ego października będę miał numer tymczasowy czy jak? do 20-ego października u obecnego operatora mam pakiet NO LIMIT więc nie wiem czy jeszcze doładować startą kartę bo mam trochę mało GB i do 12-ego mi zabraknie
@mumiok nowy operator, nowa karta. Nowa karta, nowy numer. Jeśli stary przestanie działać, trzeba włożyć nową kartę i wtedy powinien być aktywny stary numer na nowej karcie. Tyle teorii
@mumiok załatw to online i do czasu przeniesienia numeru, korzystaj z bez limitu u obecnego operatora, w dniu przeniesienia numeru, włożysz kartę SIM Orange i tyle
ok czyli do czasu przeniesienia np. 12/10 mogę normalnie kartę doładować u starego operatora?
@mumiok możesz doładowywać, tylko nie przesadzaj bo nie wykorzystasz po terminie przeniesienia