Czy znajdę w Orange ofertę do 1 GB?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

@Hubanapisał(-a)

Andrzej1441-Podziękować,ja nie jestem aż tak biegły, i tak naprawdę to nic nie zrozumiałem co napisałeś,jak by można było napisać tak po kolei jak ten pakiet uaktywnić i co i jaki kod.....

Aktywacja usługi EPI kodem z routera rzadko jest możliwa.

Aktywacja SMSem na numer 360 dodatkowo kosztuje 79gr za SMS

Można aktywować  darmowym SMSem na numer tak jakby były zablokowane złotówki:

SMS START1 CYKL na 80630

W aplikacji i na stronie MO za aktywację nie jest pobierana dodatkowa opłata.

Zupełnie inna sprawą jest jak wygląda stan aktualny twojej karty.

10 dni ważności to ważność NL i GB w NL?

10 dni ważności to ważność GB w bonusie za doładowania i konta Głównego.

PS.

Najtaniej wychodzi nowy starter online za 5 zł aktywowany co 14-16 miesięcy przy średnim zużyciu nawet do 50GB miesięcznie

PS2

Wyślij z routera jeszcze dzisiaj:

SMS 30GB na 80111

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2203
  • 21

@Huba 

1. Kupujesz tutaj starter online za 5 zł

https://www.orange.pl/view/kup-starter

Starter możesz zamówić do paczkomatu i zarejestrować online na stronie Orange

2. Karta ze startera  ma rok ważności konta (to taka promocja charakteryzująca startery online - jesteś więc do przodu 29zł)

3. Na karcie jest też do wykorzystania przez 30 dni darmowe nolimit z 25GB internetu. Jeśli chcesz maksymalizować okres używalności dla Ciebie tej karty to z krokiem nr 4 i 5 wstrzymaj się przez okres ważności nolimit. Ale w Twoim przypadku może to być niepotrzebne zawracanie głowy

4. Jak już karta jest zarejestrowana, to korzystasz z promocji za zgody marketingowe. Wysyłasz sms TAK pod 80290 lub wyrażasz zgodę na Mój Orange. Za to dostajesz 400 GB ważne tak długo jak długo ważne jest konto (w tym przypadku cały rok)

5. Korzystasz z bonusu za rejestrację w Mój Orange. Zrobisz to rejestrując się i logując do mój Orange i w zakładce "pakiety i usługi" włączasz  "Bonus 100 GB na 31 dni za zalogowanie do MO". Dostajesz 100 GB, które sumuje się z poprzednimi 400 GB. Te 500 GB jest ważne tak długo jak ważność konta, czyli w tym przypadku rok.

Podsumowując- bez zbytniego wgłębiania się w niuanse oferty Orange za 5 pln możesz mieć przynajmniej 500GB ważnych przynajmniej rok. Co spełnia postawione na wstępie przez Ciebie kryteria.

Płacisz 5 pln, włączasz promocje, wkładasz kartę do routera i na rok zapominasz  

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 28
  • 78
  • 0

Arthur i tak zrobię,zapytam cię jeszcze..,bo coś było wspomniane żeby aktywować( zgodę marketingowa) i wtedy też mam miesiąc gratis,czy tak...

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2203
  • 21

@Huba  Za włączenie zgód marketingowych nie ma dodatkowego miesiąca ważności konta. W sumie tego internetu będziesz zużywał na tyle mało (jeśli to ma być tylko do 1GB  na mies.), że nolimit nie ma znaczenia i możesz od razu włączyć obie promocje. Rok spokoju za 5 pln jak na te potrzeby to sądzę bdb oferta i nie ma co sobie jeszcze komplikować. Włączasz i zapominasz, a za rok wpadniesz, to zobaczymy jakie będą wtedy promocje 😉

Oczywiście tak "ugotowana" karta będzie służyła tylko do internetu, a nie do rozmów 

• 28
  • 78
  • 0

arthur Ok masz rację, potrzeba mi max 1 GB internetu...

• 2158
  • 7741
  • 88

@Huba problemem nie jest ilość GB a ważność GB.

Zapewne bez inwestycji spokojnie do końca roku da się korzystać z internetu z bieżącej startówki odpowiednio korzystając z promocji. Aby wybrać optymalne korzystanie trzeba znać aktualny stan karty i dotychczasowe wykorzystane promocje a i przewidywać przyszłe.

Wysłałeś SMS 30GB na 80111 do północy masz czas.

Zgody zapewnią dodatkowe 31 dni ważności GB i konta jak damy je w ostatnim dniu ważności KG.

Kafelek 100GB dostępny w w promocjach w MO zapewni 31 ważności tylko GB jak damy je w ostatnim dniu ważności KG.

• 28
  • 78
  • 0

andrzej1441-no właśnie można by wykorzystać aktualną SIM 

Aktualny stan karty

- Orange free na kartę 

- dzwon przez 10 dni,czyli mam 10 dni

- odbieraj przez 72 dni

• 2158
  • 7741
  • 88

@Huba zerowego dnia tez możesz dzwonić.

1) W zerowym dniu sprawdziłbym czy zadziała kredyt na sługę - 5 zł jednorazowe EPI 1GB na 30 dni

SMS START1 na numer 80630

powinien dać w jednorazowym EPI 1GB ważnie 30 dni oraz dzwonienie ważne 31 dni

możemy też kliknąć kafelek promocji 100GB w MO co doda 100GB do bonusowych GB za doładowanie i da 31 dni ich ważności

2) Później jak zostanie 0 dni na dzwonienie 0 dni na GB w bonusie za doładowania

Można dać zgodę:

SMS TAK na 80290

Tak dotrawmy do Grudnia, w którym będzie zapewne darmowa świąteczna lub mikołajowa promocja jednorazowego NL na 5 dni, który zapewni ważność GB za doładowanie oraz dzwonienie o 31 dłuższą niż sam NL będzie ważny.

Uwagi:

a) Zapewne wszystko lepiej planować jak zostaje 1 dzień a nie w zerowym dniu.

b) Śledzimy bieżące darmowe promocje i modyfikujemy swoje plany.

c) Kolejność odwrotna, gdy nie przejdzie EPI z kredytu.

d) Większość darmowych promocji/usług możemy aktywować , gdy mamy choć 0 dni na dzwonie nawet przy ujemnym saldzie złotówek.

e) Część płatnych promocji/usług możemy aktywować z zablokowanych złotówek, gdy możemy tylko odbierać.

• 28
  • 78
  • 0

andrzej1441-dzieli,ale powiem ci że ciężko mi to ogarnąć ( po prostu wiek już nie ten a i nie siedzę w tym )ale będę próbować....

• 2158
  • 7741
  • 88

@Huba jak coś przegapisz to można skorzystać z 7-dniowej gwarancji zwrotu po dowolnym doładowaniu ale najlepiej online Orange. Może być tylko 5 zł.