Czy starter za 5 zł ma faktycznie 400 GB na cały rok?

ROZWIĄZANE

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

@JasiuTVnapisał(-a)

Wiem o tym, ale niestety już za późno. Oferta się aktywowała po tym jak wszedłem do MO po aktywacji karty. Będę wiedział na przyszłość, aby poczekać z logowaniem tam. 

Coś ściemniasz.

Musiałeś kliknąć w kafel 100GB w pakietach i usługach (w części z promocjami) i jeszcze potwierdzić aktywację klikając na [Wlącz].

Ponadto, na podstawie screenu zauważyłem, że dodatkowo weszła i była dostępna sama promocja 9600GB przez rok stąd dodatkowe 800GB oprócz automatycznego startowego 825GB w cyklicznym NL.

Trochę poprawili aktywację promocji typu 9600GB, bo kiedyś nawet przy zawieszonym odpowiednim cyklicznym NL sama darmowa aktywacja tego typu promocji dawała pakiet internetu ważny 30/31 dni widoczny tylko na stronie www MO. Obecnie też może dać. ale pakiet będzie ważny 1 dzień jak NL zawieszony.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 646
  • 4

Skoro jest tutaj fajnie wszystko podane, to warto byłoby jeszcze podać tutaj...co można jeszcze włączyć na "normalnym" starterze.

Czyli takim za 5 zł kupionym obecnie w jakimś sklepie, nie tym promocyjnym online.

Jest tylko różnica taka, że trzeba za 29 zł przedłużyć na rok promocyjne 400 GB?

Czy jeszcze inne różnice?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1543
  • 5

Na zwykłym starterze nie ma po aktywacji startera RWKiGB oraz 20GB do każdego doładowania. 

• 191
  • 646
  • 4

Czyli rozumiem, że 400 GB za zgody i po przedłużeniu na rok za 29 zł jeszcze działa?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1543
  • 5

Tak. Póki co 400gb za zgody można aktywować do końca roku czy przedłużą lub zmienią to zobaczymy. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@klient5 trudno jest przekazać, co możma zyskać po aktywacji startera. Ostatnio praktycznie co miesiąc są zmiany i dodatkowe promocje, wszystko zależy na kaką promocję uda się załapać i czy użytkownik będzie doładowywać konto, czy nie.

• 191
  • 646
  • 4

OK Dzisiaj widzę jakiś prezentpp.JPG 1 TB za doładowanie konta za 35 zł na 25 dni. 

Czy to jest z tej puli, którą można przedłużyć na rok, lub po prostu jeśli się ma już aktywne GB za doładowania na rok, przyjmie ten okres te 1TB?

Mógłbyś doprecyzować?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@klient5 obecna promocja 1000 GB po doładowaniu za minimum 35 zł wpada do dodatkowej przegródki i są ważne 25 dni. Można je przedłużyć za 9 zł na 31 dni.

SMS o treści AKT31 pod numer 811

• 191
  • 646
  • 4

Acha, czyli ich nie przedłuży się za 29 zł na rok.

Tak to zrobili, że tylko na 31 można przedłużyć...rozumiem.

Szkoda, bo byłaby fajna promka, jeśli by wpadła do tych za doładowania, które można przedłużyć na rok, lub ma się już przedłużone.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 22
  • 0

@andrzej1441 Tak, masz rację. Trochę zamieszałem. Podczas logowania do Mój Orange Dostałem SMS'a o aktywacji innej promocji. Pewnie zbieg okoliczności. Przepraszam za zamieszanie 🙂