- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokowanie telefonów na kartę zagranicą - Czy to prawda czy kłamstwo salonu Orange?
Pytałem dziś w salonie Orange chcąc zapytać o przeniesienie numeru do Orange na kartę. Okazało, że jedynie przez internet można więc już miałem wychodzić ale doradczyni mnie jeszcze na chwile zatrzymała i powiedziała, żebym sobie przeszedł na abonament ponieważ mając telefon na kartę w dowolnej sieci nie będę mógł z niego korzystać za granicą, ponieważ Polska przegrała jakąś sprawę i takie numery nie łączą się z zagraniczną siecią. Od razu mi przedstawiła ofertę na abonament ale jednak nie do końca byłem jej ufny bo przecież byłoby o takiej sprawie bardzo głośno. Wróciłem do domu i nie ma nigdzie o czymś takim żadnych informacji. Wygląda na to, że zostałem wprowadzony w błąd. A może jednak tak jest tylko to jakaś tajemna wiedza?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokowanie telefonów na kartę zagranicą - Czy to prawda czy kłamstwo salonu Orange?
@gris Wszystkie działają, nie słyszałem o innych ustaleniach
https://www.orange.pl/view/roaming i na dole-oferta na kartę- poczytaj 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gris nie ma blokad dla prepaid Orange, tak na połączenia zagraniczne w kraju, jak za granicą, ewidentnie zostałeś zmylony, byś na abonament przeszedł do Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gris roaming w ofercie na kartę działa bez najmniejszych przeszkód. Jeżeli masz włączony roaming na numerze w ofercie na kartę, to możesz bez problemu korzystać za granicą. Przed wyjazdem warto sprawdzić. W ofercie na kartę nie działa WiFi Calling poza granicami kraju.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedzi. Oczywiście znam zasady roamingu. Bardziej mi chodzi o praktyki jakie są w salonie. Nagabywanie na abonament pod pretekstem utraty możliwości korzystania z telefonu za granicą. Nie byłem jedyną osobą w salonie i nam wszystkim te bzdury były wciskane. Takie rzeczy podchodzą pod oszustwo i jest na to osobny paragraf.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gris byłeś w salonie partnerskim ? Bo tam takie praktyki to normalka, muszą utrzymać salon z czegoś, abonament to podstawa, z prepaid nic nie mają, u nas nawet nie wymieniają sim kart, bo niby nie mają, tak jak starterów prepaid Orange czy oferty FLEX, też tam takiej sim karty nie dostanie nikt, musiałem zamawiać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gris Cóż Ci mamy odpowiedzieć? "Agresywna sprzedaż"? Jesteśmy takimi samymi klientami operatora, więc wiemy jak się to może odbywać...Tyle, że mając troszkę więcej wiedzy i wsparcie w użytkownikach forum jesteśmy bardziej zorientowani w temacie....Co nie znaczy, że nie potępiamy takich praktyk. Nawet bardziej niż inni, bo właśnie jesteśmy ich świadomi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest to świadome wprowadzanie klienta w błąd. Orange od razu powinien zakończyć współpracę z takim partnerem. Nie wiadomo, jaki jeszcze kit potrafią wcisnąć klientowi dla zysku.