Brak Internetu - czerwona dioda przy @
sierpień
@irek6311 przepraszam bardzo, że zaburzyłem Twój spokój ducha. Zrobiłem to co uważałem za słuszne, w tamtym poście napisane jest, że dziękuję za wszelką pomoc, a mój problem Orange naprawiło usuwając usterkę po ich stronie. Raczej nikt z nas nie dowie się co było dokładną przyczyną tej awarii. Tak na zakończenie napiszę, że problem był poważniejszy bo nawet na lokalnym spotted ktoś zapytał czy u innych mieszkańców działa Orange i kilka osób skomentowało, że nie mogą korzystać z Internetu. W przyszłości już nie oznaczę w taki sposób rozwiązania (Mam nadzieję, że nie będę musiał ponownie zakładać jakiegokolwiek tematu związanego z niedziałającym internetem, bo dzisiaj zostałem zmuszony do tego przez ustawowo dzień wolny od pracy i przekierowania mnie przez bota BOKu) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Wam za wszelką pomoc.
sierpień
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Wyślij wiadomość e-mail do znajomego
- Zgłoś
Tematy na forum - jeden zbiorczy temat, czy jeden probem to jeden wątek?
sierpień
@Piotrekk85, tutaj większość wytłumaczył. W temacie oryginalnym (czyli "Brak Internetu - czerwona dioda przy @") raczej ciężko o jeden temat, który pomoże. Tam przyczyną była awaria masowa, u innej osoby będzie co innego.
Wspomniany przykład CoD też nie jest dobry. Jedna osoba ma PS4, druga Xboxa, a trzeci PC. Dlatego zrobiliśmy tagi odpowiednie. Dodatkowo jak się przyjrzeć tym tematom, to każdy napisał nazwę tej gry inaczej. Przez to w wyszukiwarkach łatwiej trafić na rozwiązanie (jeżeli takowe jest). Dlatego raczej staramy się żeby to był jeden temat = jeden wątek. Tak jest rzeczywiście lepiej, niż jeden wielki wątek, gdzie ciężko znaleźć rozwiązanie. Tematów jak widać nie zamykamy, ale to sami użytkownicy wolą założyć nowy i doprecyzować swój problem, gdyż każdy może okazać się inny.
| Założyłeś temat? Pamiętaj, aby oznaczyć najlepszą odpowiedź jako rozwiązanie | Lubisz pomagać innym? Zostań Herosem Nasz Orange |
Jestem na urlopie do 17.12. W razie ważnych spraw pisz do Bartka, Rafała, Wiktora lub Kingi.
sierpień
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
sierpień
@Wojciech najgorzej jest przy tasiemcowych tematach, nawet jak jest rozwiązanie, to czasem kilka dodatkowych odpowiedzi > zamyka temat, żeby wyciągnąć z tego poradę > trzeba przeczytać wszystko,
jedno rozwiązanie więc czasem nie pomaga w temacie.
Znalazłeś odpowiedż na pytanie. To oznacz pomocny Post ✔ jako Rozwiązanie
sierpień
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3 tygodni(e) temu
I tu mi @irek6311 podsunąłeś pomysł. Może warto dodać jako rozwiązanie tematu nie jedną, ale dwa lub trzy posty, ponumerowane wg kolejności. Uważam, że znacznie ułatwiło by to wyszukiwanie odpowiedniego rozwiązania.
#1 Orange
FREE
FLEX
Revolut
3 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3 tygodni(e) temu
3 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3 tygodni(e) temu
Jeżeli zmiany miały by być na lepsze i ułatwiać rozwiązania, to czemu by nie spróbować??
Zdaję sobie sprawę, że to nie łatwe rozwiązanie, ale uważam za słuszne, no i niestety wymagające sporych zmian.
#1 Orange
FREE
FLEX
Revolut
3 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3 tygodni(e) temu
@ketrasa niestety "Rozwiązanie" może być tylko jedno w "Temacie", systemu nie przeskoczysz/ zmienisz, ale można by dodać > zakładka [Pomocny post], kiedyś to poruszyłem, ale nie ma zainteresowania, takim przyciskiem, rozwiązania są najważniejsze, są pozycjonowane w Google, można powiedzieć koniec i kropka
3 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3 tygodni(e) temu
No właśnie. To by było niezłe. Tylko do głosowania musieli by się zaangażować osoby, które znają forum. Nowi użytkownicy nie zrozumieli by idei takiego [Pomocnego posta] puki by nie był wprowadzony.
Wiem, że pałam zapałem i że to dużo roboty w przebudowie systemy forum, może jednak warto spróbować.
Forum przecież też powstało przez pracę ludzi dla ludzi
#1 Orange
FREE
FLEX
Revolut
3 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
[ Edytowane ]3 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 3 tygodni(e) temu
@ketrasa są fora gdzie egzystują > rozwiązanie i pomocny post, moim zdaniem jeśli autor to prawidłowo oznaczy, to można szybko pomoc wyszukać... mniej czytania.
3 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 3 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3 tygodni(e) temu
3 tygodni(e) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś