Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

O LTE i Orange dla firm !!!

Kaliminigulator
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Lokalizacja Podkarpacie.

Szczególnie Cieszanów.

Wg, zapewnień w radiu/TV nie ma obaw co do prowadzenia biznesu zdalnie, gdyż dysponujecie 3/4 "wolnej" przepustowości łącz. Dopiero co jest użytkowane 1/4.

Bujda na resorach!

Sorki, ale to kłamstwo, bo kiedy pojawiła się "korona" to mam w firmie Internet 20-60kB/s strona Orange.pl i chat ładuje sie 5-10min o ile nie wyleci połowa pakietów i cały cykl od nowa. (czasami 40min)

Poza dniami z "wiarusem" - lejek na firme do 5Mb/s bo pobrano/wysłano sumarycznie 30GB NA DOBĘ!!!
Przy wykorzystaniu ledwo 20-30% transferu (z umowy) miesięcznego (1000GB, czy 1050GB) na miesiąc.

Najgorsza sieć z jaką kiedykolwiek miałem styczność.

Pomimo 15 telefonów miesiecznie, prosb o oddzwonienie - wysyłacie odpowiedzi, że być może zasięgu nie mam.

Co najmniej 5razy w miesiącu zapewniali mnie operatorzy BOK, iż ktoś oddzwoni, no to czekam już, 1,5roku.

Ja wiem, iż wina jest po waszej stronie, Wy to wiecie.

Pisałem, że za rozmowy z BOK nie chcą zwracać? W Play to kwestia poinformowanmia operatora BOK i za każde połączenie bez sprawdzania oddają.

Tradegia, zmieńcie podejscie do klienta ...

34 ODPOW. 34
Kaliminigulator

Wiadomość zawiera obraz

Co by gołosłownym nie być i nie słuchać BOK

załącznik...

Patologia teraz do 60KB/s poza "koroną do 150-200 - Internet dla firm? Toż to ja we wiadrze szybciej zawioze zdjęcie z siedziby do odbiory w sąsienim województwie, niż za pośrednictwem Orange.

zasieg.png

Kaliminigulator

Wiadomość zawiera obraz

ping2020-03-16.png

Kaliminigulator

Wiadomość zawiera obraz

Innee serwery niedostepne, Wasze "niby działają" ale ... odp.serwera 0/100%

Umów sie nie trzymacie...

Z Zobowiązańsie nie wywiązujecie - rozumię, to nie Warszawa, ale prawo chyba to samo obowiązuje?

Co to za polityka by BOK rzucał mi słuchawką kiedy nie zna odpowiedzi na moje pytanie, lub, by kierować mnie i czekać 4h na czacie gdzie nikogo juz nie ma od 3.5h

Żarty ?!

orange-oszusci.png

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@Kaliminigulator jak miżesz podać jeszcze chiciaż ulicę, to będę w stanie sprawdzić co się dzieje z nadajnikiem komórkowym w Twojej okolicy.

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@Kaliminigulator obecnie w miejscowości Cieszanów, ul. Kościuszki nadajnik ID: 3417 jet bardzo mocno przeciążony i jest pogorszenie jakości usługi internetowej w paśmie LTE 800, i tylko tą częstotliwość w LTE nadajnik obsługuje.

Poprawienie można uzyskać, przełączając router ręcznie na zakres UMTS/3G, gdzie te pasmo jest mniej obciążone. Nadajnik obsługuje UMTS 900, UMTS 2100 więc w Twojej lokalizacji po przełączeniu routera na 3G powinno poprawić jakość usługi internetowej.

Kaliminigulator

Wiadomość zawiera obraz

Powiem tak:

Post nie został napisany by uzyskać pomoc, a by przedstawić "zasady" panujące w Orange i politykę w stosunku do klienta. Nie jednokrotnie pytałem BOK w jakich sieciach maja telefony - może jedna osoba na 20 ma właśnie w Orange.

Jak wspomniałem - wg.mnie umowy nadają się do rozpatrzenia przez UOKiK, z tym,że tylko te prywatne - firmowymi UOKiK się nie zajmuje, należy wynająć prawnika i wnieść sprawę do Sądu, co rozważam.

O ile obecna sytuacja jest prawie zrozumiała - wirus (zapewnienia operatorów iż nadajniki są obciążone w 1/4 i na pewno firmy będą mogły funkcjonować - BUJDA NA RESORACH, bo ze screenów EWIDENTNIE widać, że to dziadostwo w ogóle nie działa, JAK I ŻADEN INNY NADAJNIK W OKOLICY

Łączyłem się ze wszystkim co jest w promieniu 15km, za pośrednictwem anten od 800MHz do 2100MHz, tylko ile dni można spędzić na dachu kręcąc anteną? Mam też inne obowiązki.

(łączę się z różnymi BTS'ami na różnych częstotliwościach i guzik to daje, jestem informatykiem 25lat i potrafię poprawnie skonfigurować połączenie)), o tyle ja tutaj piszę o sytuacji która trwa 2lata, od początku podpisania umowy.

Prędkości max 150-500kB, ping na VPN'ie po 4000ms (do czego niby taki serwer można wykorzystać?), utraty pakietów — po wykorzystaniu W FIRMIE 20-30GB danych na dobę od razu lejek od SRORANGE zakładany co skutkuje (posiadam umowę na ponad 1000GB/m-ie), iż jestem w stanie w ciągu miesiąca zużyć do max 300-350GB. Telefony do BOK, emaile do działu reklamacji gdzie DEBILA ze mnie się robi, iż NA PEWNO NIE MAM ZASIĘGU, moje prośby o obniżenie abonamentu o 70% ponieważ tyle co miesiąc KRADNIE mi ORANGE nie przynoszą żadnego skutku.

Jak piszę reklamacje ŁOPATOLOGICZNIE z zamieszczonymi screenami, filmami, nagraniem głosowym z BOK i przedstawiam, że nie działa wyznaczanie strefy Internetu Biurowego bo się sama przesuwa po 15km w losową stronę, że ŻĄDAM NAPRAWY TEGO, zwrotu za VPN, niewykorzystany pakiet danych to w odpowiedzi dostaje słowo w słoto tą sama odpowiedź - że słaby zasięg, drzewa, lasy i WILKI kurna na drodze... No DEBILA ze mnie robią...

Na połączenia z BOK wydawałem blisko połowę opłat za abonament miesięczny, gdzie nikt mi za to zwracać nie chciał, a wina ewidentnie leży po Waszej stronie. Dopiero jak poleciało kilka przekleństw, to dział reklamacji zareagował i oddał mi za jeden czy dwa miesiące (nie pamiętam około 15-20zł)

Konsultanci BOK, albo rozłączają się w połowie rozmowy, albo przekierowują czat/połączenie telefoniczne do kogoś kto nie odbiera (na czacie ostatnio 3,5h czekałem by ktoś sie odezwał NIC, przerwałem połączenie bo było około godziny 23, a tam już nikogo nie ma - dzwonić i płacić już nie mam ochoty). Ten chat to kpina i drwina z użytkownika, połowa operatorów nie może uwierzytelnić/zweryfikować rozmówcy co za tym idzie - nie może pomoć — o godzinę można tam co najwyżej napisać i zapytać lub jaki jest dzień tygodnia.... !

W kółko te same problemy, w kółko prośba o kontakt telefoniczny (od 2lat!!!) by do mnie oddzwonił technik lub ktoś z działu reklamacji - ZERO ODPOWIEDZI Z WASZEJ STRONY. Operatorzy BOK zapewniają mnie, iż sami dopilnują by ktoś się ze mną skontaktował telefonicznie, a jedyne co dostaje to regułki typu KOPIUJ/WKLEJ czy to na SMS czy na e-mail iż mam za słaby zasięg. Podawałem niejednokrotnie RSRP, RSSI, RSRQ, SINR - wszystkie wartości oscylują w granicy 4,5 do 5,5pkt. na max 6 możliwych (przeliczając na skalę procentową)

Dysponuje każdym jednym zapisem telefonicznej rozmowy z BOK;

Do tego posiadam nagrania programem przechwytującym obraz w czasie rzeczywistym (filmy) z chat'u - bo zapis, który jest możliwy do uzyskania po zakończeniu/przerwaniu połączenia nie zawiera nawet połowy informacji ważnych dla klienta żądającego zwrotu pieniędzy i reklamującego usługę.

Słowem zakończenia dodam, iż takie pingi i utrata pakietów to nie tylko w dniach "korony", a także codziennie przez ostatnie 2lata Umowy.

Ten post próbowałem wysłać co najmniej 13razy, bo ciągle DNS error i 404nie można odnaleźć hosta.

Na chwile obecną w Internecie formowym od Orange mam około 15KB download i 60KB Upload.

Dla porównania, korzystam na co dzień z usług innego operatora, gdzie na prawdę nie ma limitów i prędkości to 18Mbps/20Mbps w godzinach szczytu, a poza do 30/30Mbps do 50/50Mbps, gdzie umowa przewiduje do 20Mbps - czyli dają mi gratis gdy BTS jest "pusty" - no i lekja nie ma, nigdy nie było i jak sądzę nie będzie. Piszę od Was z IP, byście łatwiej zbadali przyczyny takiego zachowania BTS — może szczury kable pogryzły

W Play wystarczy zadzwonić do BOK i od ręki odejmuje operator za połączenie jeśli wina jest po ich stronie w Orange, musi to zrobic dział reklamacji, który POJECIA nie ma czego dotyczyła rozmowa. Wynik jest taki, że powtarza się to samo 40różnym osobom, a człowieka zalewa nerwica, bo zamiast kończyc projekt wisi 2-4h na telefonie.

Rozumię, iz winny nie jest operator BOK i staram sie byc zawsze miły w kontaktach z nimi, ale czasami - nie wytrzymam. Jak ostatnio:
" Dzwonię, automat chce numer telefonu i PIN - OK — podaję... Odbiera człowiek - chce bym sie przedstawił i na kogo usługa działa — OK, podaję... Przełącza mnie na inny dział po wysłuchaniu całej symfonii Bethovena — NIE ZGADNIECIE?! BABKA chce bym podał jej dane, pin i sie zweryfikował.... W kolejnym dziale to samo, to po CO JEST TEN PIERWSZY AUTOMAT Z PIN'em?

Są operatorzy, którzy dbają o klienta i są jak Orange, którzy za choroby układu nerwowego i zdrowie psychiczne swoich klientów powinni odpowiadać.

Ten post jest jedynie ostrzeżeniem dla innych chcących zakupić Internet u tego operatora.

Dwa razy pomyśl, czy warto.

ping-2020-03-16.png

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Czasem fizyki się nie przeskoczy. Internet mobilny nie ma gwarantowanych parametrów. Jako świadomy klient na pewno przeczytałeś regulamin usług przed zawarciem umowy.
Kaliminigulator

Wiadomość zawiera obraz

Dodałem na końcu w poprzednim poście kilka zdań wie proszę przeczytaj je.

Te "like" to chyba operator sam sobie daje pod postami lub opłaca od tego ludzi...

Treści zero i BUM "like" - co w tym przydatnego ?

Fizyki nie, ale z PGE też tak walczyłem jak prąd zanikał i dyski co 2m-ce nowe - mowili "KUP SE PAN UPS'a" - na całą firmę takiego za 50'000zł ?

Przeszło im po kilku pismach i juz prąd jest - okazało sie, że stacja trafo szwankowała. Też jak Orange zwalali na nisko latające bociany...

Wskaż mi paragraf, który pozwala Orange limitować mi dane.

Jeśli mowa o tym paragrafie 12 (o ile pamietam) to jest tam zapis, ze stacje moga byc przeciążone i za to operator nie odpowiada, oraz, że nagminnie uzytkownicy przeciążający łącze moga mieć nałożony "lejek".

No rzesz.... Mam ponad 1000GB i nagminnie to ja będę przeciążał po wykorzystaniu swojego pakietu, który należy mi się jak PSU BUDA i wara mi z "lejkami" w 1/3 czy 1/4 mojego limitu danych.

Zresztą 20-30GB na DOBĘ to dużo w firmie, która ma 15+ komputerów ? Bez jaj.

Na światłowód czekam już od około 2005roku... jak pisałem SRORANGE, za TP S.A. było inaczej. Każdy zgrzyt w firmie - przyjeżdżał monter i linie sprawdzał, jak pojawiły sie trzaski w słuchawce to kable mi zmieniali około 700metrów, a Ci? Dawaj kasę i najlepiej nie marudź.

Ludzie nie bójcie się pisać do UOKiK, reklamacji czy iść do Sądu bo to się nigdy nie zmieni jak jeden na 1000 czy 10'000 będzie walczył o to co mu się należy..

Ponad dobę udało mi się w Orange pobrać 8GB - tak Internet zapiernicza... Screen z boku lub na dole (bo forum rozrzuca je jak samo chce)

Screen z ping'iem z teraz poniżej:

ping-2020-03-16-2.png

biezace polaczenie.png

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

To nie korzystaj z usługi dla klientów SOHO co można wywnioskować z opisu.

Mój pracodawca jest klientem kluczowym Orange, gdzie w tym roku postawiono w ramach dalszej dobrej współpracy dwa nowe wzmacniacze sygnału. Kwestia segmentu i wyboru właściwej usługi. Być może ta wybrana była nieodpowiednia.