- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Michał Rosiak, ekspert cyberbezpieczeństwa, gościem Rozmowy Kontrolowanej
Bezpieczeństwo ma wiele twarzy, a jedną z nich jest komunikacja. Co z tego, że my wiemy, jak się zachowywać w sieci, skoro nie potrafimy tego wytłumaczyć społeczeństwu? Między innymi o tym będziemy rozmawiać w niedzielę z Michałem – ale na pewno nie będzie to jedyny temat naszej rozmowy.
Zachęcam do dołączenia do spotkania z @Rosiu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O, fajnie, że na to wpadliście, miło mi 🙂
Czegoś Wam brakowało, coś jeszcze chcielibyście usłyszeć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rosiu oglądałem, kilka ciekawostek się pojawiło, nawet jedna, o której sam się nie spodziewałeś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur , jak komuś w życiu coś nie wyjdzie, to ze złości zrobi z @Rosiu "miksturę" z jego robota, za to, że tak ciekawie odpowiada na zaczepne pytania. To taka zazdrosna cecha ludzi ciekawskich, a Michał naprawdę ciekawie opowiada i przy tym jest bardzo komunikatywny. Stąd sam potrafi obronić się przed zagrożeniami i edukuje nas w przystępnym języku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub w Twoim przypadku, masz możliwość spotkać się z Michałem na żywo. Wystarczy pojawić się na najbliższym złocie. Michał zaszczycą nasze spotkania swoją obecnością. Naprawdę warto 🤗, a to nie jedyne atrakcje zlotu 🤔🎁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rosiunapisał(-a)Czegoś Wam brakowało, coś jeszcze chcielibyście usłyszeć?
Tak i tak. 🙂 Nieraz nie wiadomo o co zapytać nie znając zakamarków w CERT Orange które zapewne są ciekawe - czyli chodzi o tematy stricte związane z pracą codzienną w CERT Orange, czy np. zajmujecie się też pentestami wewnętrznych systemów Orange czy od tego jest inna jednostka, jak wygląda współpraca z Waszymi odpowiednikami np. CERT Polska, co się dzieje kiedy zgłoszę Wam wyłudzającego SMSa na 508 700 900 (flow zgłoszenia) lub maila, czy świadczycie również usługi pentestów dla firm zewnętrznych, czy angażujecie się w bezpieczeństwo OpenSource i jeśli tak to jak, co myślisz o mniejszych ISP które nie mają zasobów na bezpieczników na takim poziomie? Pewnie jeszcze jakieś pytania mam ale na razie nie mam ich w głowie. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur , od strony psychologicznej, którego jestem domorosłym "sztukmistrzem", ciekawie wyglądałaby pogadanka na tematy nie związane z technicznymi aspektami. A tak, pewnie tylko byłbym wolnym słuchaczem. Natomiast lubię ciekawe reportaże, czy wywiady, z których można sporo wiedzy wnieść do własnych przemyśleń. Co trzy głowy, to nie jedna😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tytułowy wywiad-pogadanka nie zawiera żadnych technikaliów. Jak najbardziej jest niezwiązana. Czy według ciebie jest ciekawa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 , dopóki nie liźniesz szczegółów, nie zaspokoisz ciekawości. To jedno, a merytoryka i mądrość płynąca z tego, to cenniejsza wartość. Bywa, że jeden autor i dwa różne światy widzi swoimi oczami. Rozmówca natomiast, może być ciekawą inspiracją dla czytelnika. Jak @Rosiu powiedział, tytuł ma wzbudzić coś na wzór pożądania. U niego seksizm i tytuł przewijał się jako motor napędowy do pobudzenia edukacji. Ja lubię czytać w myślach przelanych tradycyjnie czy internetowo i doszukuję w tym coś więcej niż sam tytuł. Pierwszy stopień do piekła nie musi parzyć😀