- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakie są zasady realizacji pomysłów w Nasz Orange?
Cześć,
jakie są zasady realizacji pomysłów w Nasz Orange?
Ostatnio chciałem w marcu założyć nowy pomysł na to aby wrócił mirror darmowego oprogramowania Linux do Orange: ftp.tpnet.pl [80.50.248.77] (adres dns i ip istnieją też dziś tylko nic tam już nie odpowiada po http/https/ftp/rsync) i jak zacząłem pisać ten pomysł to wyskoczył już istniejący: https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Uruchomienie-mirror%C3%B3w-otwartego-oprogramowania-w-infrast... do którego oczywiście się podpiąłem aby nie mnożyć tych samych tematów. Czekam i nic się nie dzieje. Wróciłem do wątku z tym pomysłem aby zobaczyć ile czasu leży nie zrobiony i o zgrozo leży tak nie sprawdzony od "05-05-2023 w Pomysły". Dziś mamy 01-05-2026 czyli za 4 dni będziemy obchodzić 3-cią rocznicę nie zrobienia. Pomysł jest praktycznie w realizacji bezkosztowy/darmowy, tylko trochę kosztów ludzkich po stronie Orange aby był admin tego serwera co by czuwał nad poprawnością działania/obsługiwał prośby o dodanie nowych Linuksów do automatycznej synchronizacji/zgłoszenia awarii od użytkowników. Na pewno Orange mógłby kilka osób przydzielić z puli już obecnych adminów Orange aby opiekowali się tym serwerem bo nie trzeba się takim serwerem mocno opiekować tylko doglądać i obśługiwać prośby od korzystających.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kwestie pomysłów zostały opisane w "Zasadach nasz Orange". Podczas, którejś z dyskusji zapewniano nas tzn. społeczność forum, że pomysły są czytane przez kompetentne osoby i nie mam podstaw, żeby temu zapewnieniu nie wierzyć. A z realizacją to bywa różnie... Dobrze jest rozpropagować pomysł wśród członków forum celem zebrania lajków "za" pomysłem
https://nasz.orange.pl/t5/O-spo%C5%82eczno%C5%9Bci/Zasady-Nasz-Orange/td-p/45
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zbyszek_2024, a tak całkiem na marginesie, to bardzo dobry pomysł, dorzuciłem i swojego 👍 .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej jakby wpadło dużo głosów na pomysł. Poczekaj 2-3 lata, jak tylko użytkownicy Linuxa znajdą sterowniki do wi-fi i oddadzą głos 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow, nie jest aż tak źle, tylko w pierwszej kolejności wystarczy sprawdzić obsługiwany sprzęt pod konkretną dystrybucję.
Sam korzystam z Linuksa od ponad 25 lat.
Przepraszam za spam, ale musiałem 😁 .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oj to mały żarcik był z mojej strony:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie jak by na to nie patrzeć chodzi o to, żeby w tym był interes ekonomiczny, liczba głosów to dalsza kwestia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeczytałem, dziękuję. W tej instrukcji brakuje informacji ile głosów trzeba zebrać aby ktoś decyzyjny przeczytał. Przy pomyśle można by umieścić automatycznie pasek postępu ile jeszcze trzeba zebrać do przeczytania przez osobę decyzyjną. Bo gdyby się okazało, że pomysł bez kosztów wisi od 3 lat, a do przeczytania przez osobę decyzyjną by zabrakło tylko kilka głosów to warto by było poagitować na forum. A jak by się okazało, że trzeba jeszcze zebrać 100 000 lajków i 1000 komentarzy aby osoba decyzyjna przeczytała to już można sobie odpuścić zbieranie głosów przy pomysłach które mogą zainteresować małą grupę osób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Liczyłem, że pójdą do kolegi/koleżanki z Windowsem aby zagłosować. 😀
Bardzo dziękuję wszystkim w tym wątku za poparcie idei.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »