- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwne zachowania Nasz Orange w trakcie wylogowań
Nie sprawdzałem po "naprawieniu", ale w tej chwili jest tak jak było: W10, Chrome, incognito: bez akceptacji ciasteczek OK, z akceptacją pojawia się błąd. Ciekawostka (to chyba coś nowego): błąd "przechodzi" na następną próbę wejścia na stronę w trybie icognito (pojawia się po feralnym wylogowaniu przy próbie otwarcia strony). Dopiero restart przeglądarki przywraca domyślne zachowanie.
Generalnie trzeba przy tym logowaniu strasznie uważać żeby w coś nie wdepnąć: zapamiętane w różnych przeglądarkach poświadczenia, jeden serwer autoryzujący dostęp do różnych usług, do tego ciasteczka sesji w tych wszystkich rozmaitych konfiguracjach. Nie wiem po co to wszystko. Integracja logowania do NO z centralnym systemem autoryzacji Orange jest pomysłem z gatunku najsłabszych jakie widziałem. Te dwie sprawy mają biegunowo różne wymogi co do bezpieczeństwa i NIE ma sensu integrowania kont, z uwagi na regulamin forum nie jest możliwe skorzystanie z jakiejkolwiek "personalizacji". Wiem że były plany integracji (i w tym kontekście centralna autoryzacja miałaby sens), ale IMHO to jest jednak bez sensu, wystarczyłoby banalny system login/hasło/ciasteczka podpiąć pod silnik forum i problemy tego typu skończyłyby się raz na zawsze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tęgie głowy, słabicie mnie z tą Waszą bezsilnością rozwiązania problemu. To zakrawa na kpiny, że nawet Edge pokazało jak słabych programistów ma Orange. Ile przeglądarek mam używać, by mnie to nie drażniło? A dodatkowo, wylogowałem się ze strony głównej, a ikonka Wróć pokazała wątek Orange TV bez dekodera z pierwszej strony.
Edge i Windows 11 był dzisiaj sprawdzany pod kątem aktualizacji, problemów, oraz używałem odkurzacza do śmieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub to właśnie te "cudowne" aktualizacje robią problem. Z czasem dochodzi do tego, że trzeba stronę dostosowywać do wymagań przeglądarek. Widzi mi się Chrome i td. to nie wina programistów Orange. W końcu uda się dostosować te ciasteczka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut , nie wierzę w splot rzeczywistości, którą dowodnie pokazuję. Chrome, Edge, incognito bez wyrażania zgody na ciasteczka i doszło do tego, że przed chwilą w Edge włączyłem VPN, bo kolejny raz mnie wkurzył ten komunikat. Dobrze, że chociaż komenda w przycisku Wróć pokazała tym razem stronę główną. Oto efekty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwne zachowania Nasz Orange w trakcie wylogowań – Strona 2 - Nasz Orange - 448987
U mnie https jest na Laptopie @bronzub 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD , Ty jeszcze stoisz równo na nogach?😁 Po daniu komendy Wróć, wróciło do https. W niczym nie likwiduje komunikatu, który jak grzyby po deszczu, cudownie się mnoży. Windows 11 w trybie incognito z kontynuacją logowania bez wyrażania zgody i przeglądarka Microsoft Edge jest aktualna. Wersja 142.0.3595.94 (Oficjalna kompilacja) (wersja 64-bitowa). Co zrobisz, że nie lubię much, komarów i szarańczy. Należy to tępić😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub Wrzucasz kij w szprychy i się dziwisz, że rower nie jedzie. Poproś kogoś bliskiego aby wytłumaczył Tobie jak korzystać z przeglądarki, co to są ciasteczka, do czego służy VPN i kiedy warto użyć trybu prywatnego. W przeciwnym wypadku sam sobie kiedyś zrobisz krzywdę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub też nam Windows 11 na laptopie i Edge tylko, nic nie mieszam, błędów nie mam, czy mnie wyloguje, czy nie, tym się nie przejmuje, sesja i tak jest przerywania, jak zmieniam internet z światłowodu na LTE 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnicknapisał(-a)@bronzub Wrzucasz kij w szprychy i się dziwisz, że rower nie jedzie. Poproś kogoś bliskiego aby wytłumaczył Tobie jak korzystać z przeglądarki, co to są ciasteczka, do czego służy VPN i kiedy warto użyć trybu prywatnego. W przeciwnym wypadku sam sobie kiedyś zrobisz krzywdę.
Podbijam. @bronzub już sobie krzywdę robisz, bo włączając "prywatny DNS" wyłączasz tym samym ochronę jaką daje ci DNS Cybertarczy. Korzystając z podejrzanego "VPN" idziesz jeszcze dalej, praktycznie rozbrajasz ten mechanizm ochronny całkowicie. Musisz się zdecydować komu ufasz.
Lepiej nie baw się tymi zapałkami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kto Wam powiedział, że działam niezgodnie z zasadami i się wogóle na tym nie znam? VPN wbudowany w bezpiecznej sieci W11 w przeglądarce Edge włączyłem eksperymentalnie dla sprawdzenia innej opcji, a te wszystkie zalecane przez Microsoft mam włączone. Sam @j131 sugeruje logowanie bez zgody na ciasteczka i że w trybie incognito ma ok. Ale Ty masz W10 nie wspierany już i też się nie obawiasz niczego. A ja mam zalecane w W11 i pokaże mi ktoś tego kija w szprychach? Mam mieć pretensje do Microsoftu, że stworzył Edge i akurat mnie krzywdzi? Jeżeli narzędzia HP do diagnostyki i zalecane ustawienia w Windows 11 są ok, system operacyjny z diagnostyki Microsoftu też jest ok, to ktoś z nich miesza? No nie uwierzę. Testowałem przy wyłączonym jednym dostawcy i kolejno u drugiego, po Wi-Fi i potem tylko Ethernetem, to ja mam coś trefnego? Bardzo dziwne, tylko że prawda tkwi gdzie indziej.