- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wypełniałem już tę ankietę ze 3 razy ale namolnie ciągle się co jakiś czas pokazuje - można coś z tym zrobić?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Aśka_Mnapisał(-a)Po analizie okazało się, że rzeczywiście nieco za duża była częstotliwość wyświetlania się ankiety. Już ją zmniejszyliśmy. To jeszcze nie docelowe rozwiązanie, bo trwają prace nad tym tematem🙂
no tak praca dość uciążliwa, bo to jest zahardkodowane w javaskrypcie -> https://static.yourcx.io/customers/924/yourcx.min.js ->
if(((document.location.href.match(/orange\.pl/)))) { <ciach>
"blockDaysAfterSurveyFilled":30,
"blockDaysAfterSurveyShown":{"survey":3,"allSurveys":1}}}); }
więc każda zmiana to nowe wydanie skryptu i zlecenia korpoobieg. Ten ma wersję: version 4.4.14, 04.04.2024. Chyba że tak drobna zmiana nie oznacza zmiany wersji i nowego wydania. To jeszcze gorzej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy pytanie o wypełnienie ankiety można jakoś wyłączyć?
Mam tak samo, denerwujące 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki Myślę, że nie, bo to część projektu...ale guru w tej sprawie będzie Zespół 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@bluesmanniaki Myślę, że nie, bo to część projektu...ale guru w tej sprawie będzie Zespół 🙂
No ale ileż razy mam to samo podawać w ankiecie? Przecież to bez sensu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bloker reklam załatwia sprawę...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli chodzi o ankietę, to założenie jest takie, że wyświetla się ona raz w miesiącu na podstawie cookies. Jeśli ciasteczka są czyszczone częściej, to częściej może pojawić się ankieta. To wspólny mechanizm dla całej domeny orange.pl i nie mamy tu możliwości personalizacji ustawień. Dodatkowo odpowiedzi z ankiety, to cenne źródło wiedzy 📖
Oczywiście to standardowy pop-up, więc podda się ustawieniom przeglądarki 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę częßciej wyskakuje, niż raz w miesiącu, nawet jak nie czyszczę ciasteczek. Kilka razy brałem udział w ankiecie, ostatnio odrzucam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na laptopie z którego teraz piszę ciasteczek nie czyściłem chyba nigdy, no chyba że Firefox coś sam czyści ale wątpię, bo inne ustawienia są pamiętane.
Na smartfonie też mam tak samo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur, @bluesmanniaki czyli z jaką, mniej więcej, częstotliwością macie ankietę bez czyszczenia cookies? Testowałam to niedawno i było ok, ale może coś w między czasie się wydarzyło...
Tylko na Firefox jest częściej niż powinno, czy na innych przeglądarkach też tak macie?
@Zeusek będę też wdzięczna za info od Ciebie, jeżeli tak się dzieje bez czyszczenia plików - jaka przeglądarka, i jak często.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Aśka_Mnapisał(-a)Jeżeli chodzi o ankietę, to założenie jest takie, że wyświetla się ona raz w miesiącu na podstawie cookies. Jeśli ciasteczka są czyszczone częściej, to częściej może pojawić się ankieta. 🙂
Z tego wynika, że co najmniej raz w miesiącu pojawi się komunikat o ankiecie? Szczerze mówiąc to dość dziwne podejście, żeby użytkownik co miesiąc wypełniał taką ankietę - co się może zmienić po miesiącu??? Jeszcze rozumiem, gdy ktoś konsekwentnie odmawia wypełnienia ankiety ale gdy wypełni to powinno to być zapamiętane (w ciasteczkach?) i nie ponawiane dłuższy czas.
- « Poprzedni
- Następny »