- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
używanie VoWifi.
- Czy używanie vowifi na nie certyfikowanych urządzenia psuje sieć? Bo chyba znalazłem błąd systemu, ale nie wiem czy się nim pochwalić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
używanie VoWifi.
@szymczok1 nie, bo co ma zepsuć?? Wifi? W jaki sposób? Opisz w jakim zakresie ten błąd?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
używanie VoWifi.
ee lipa już nie ważne, bo po przełożeniu karty z certyfikowanego telefonu do innego z funkcją VoWifi usługa normalnie działa ale tylko przez krótki czas.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
używanie VoWifi.
@szymczok1 już ktoś opisywał dokładnie takie zachowanie sprzętu.. Na krótko..
Wiem co to jest.. Ale jak miałoby zepsuć sieć i jaką? Dlatego pytałem zdziwiony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
używanie VoWifi.
Skoro usługa normalnie działała to po co ją blokują?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
używanie VoWifi.
No bo według orange urządzenia nie certyfikowane psują usługę dla innych użytkowników, czy coś takiego dlatego chyba działa to w wybranych modelach telefonów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
używanie VoWifi.
@szymczok1 historia na takie przypadki, ale to przy FTTH , repeaterach mobilnych i routerami wifi z innych regionów z dużą mocą nadawczą...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
używanie VoWifi.
@szymczok1 moim zdanie tu bardzie chodzi, aby telefon do usługi VoWiFi był zakupiony u operatora, a nie z wolnego rynku. Dla mnie takie stawianie klienta przez Orange jest dziwne. We fiolecie usługa działa na telefonach Orange jak i z wolnego rynku.
Co do psucia WiFi, to jakoś się z tym nie spotkałem. To nie jest duża transmisja danych i spokojnie działa również na internecie mobilnym. Nie zauważyłem drastycznego obciążenia sieci WiFi. Co do działania, to czasami trzeba chwilkę poczekać, aż nastąpi przełączenie z sygnału komórkowego na WiFi. Osobiście wolę, jeżeli telefon jest zalogowany do sieci komórkowej niż do WiFi z usługą VoWiFi. Wystarczy tylko oddalenie się od zasięgu WiFi i już jest zrywane połączenie. Taka usługa jest dobrem, jak brak jest zasięgu komórkowego lub jest bardzo słaby.
- « Poprzedni
- Następny »