- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w ofercie na kartę od 10 marca 2026 roku
Nowa nazwa usługi
Od 10 marca 2026 r. zmienimy w dokumentach nazwę usługi "Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB". Usługa będzie miała nową, krótszą nazwę: "Bez limitu do wszystkich + pakiet GB".
Zmiana działania usługi
Pomimo, że nie będą mieć Państwo wystarczających środków na koncie, usługa włączy lub odnowi się, ale na krótszy czas i z mniejszą liczbą gigabajtów - za wszystkie dostępne na koncie środki.
- Pierwszy raz spróbujemy odnowić usługę w ostatnim dniu jej ważności, a nie 3 dni wcześniej jak dotychczas.
W związku z tym, zmieniamy regulamin „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB". Część zmian ma charakter administracyjny i polega na zmianie nazwy usługi oraz usunięciu postanowień, które były aktualne tylko w pewnym okresie w przeszłości. Ponadto, wprowadzamy zmiany, które dotyczą włączania usługi niezależnie od liczby środków na koncie, co jest zmianą na Państwa korzyść oraz wskazujemy inny termin na komunikację z Państwem w temacie odnowienia usługi, co jest zmianą neutralną.
Co należy zrobić?
Jeśli akceptują Państwo te zmiany, nie trzeba nic robić. Jeśli ich Państwo nie akceptują, mogą Państwo zrezygnować z usług Orange na kartę w dowolnym momencie.
Jakie jeszcze robimy zmiany?
- Wprowadzamy nowy regulamin usługi jednorazowej „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB”. Nowy regulamin będzie miał nową, krótszą nazwę „Regulamin usługi jednorazowej Bez limitu do wszystkich + pakiet GB” oraz nowe zasady działania usługi. Jeśli nie będą mieć Państwo wystarczających środków na koncie, usługa włączy się, ale na krótszy czas i z mniejszą liczbą gigabajtów - za wszystkie dostępne środki.
- Zamykamy też promocyjną wersję usługi „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu + 15 GB na próbę”.
Mnie bardziej będzie zastanawiać jak będzie działać wtedy oferta 9600 GB co mc przez rok i 1000 GB co mc przez rok z Lidl Plus? Czy też okres zamrożenia bez limitu zostanie bez zmian?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Windowv2 wydaje mi się, że zmiany będą na niekorzyść. "Przedłużyliśmy, ale miałeś za mało, więc po bonusach".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut zauważyłem, że podobna sytuacja jest stosowana w jednej z niemieckich sieci komórkowych. Tam jeszcze jest taka sytuacja, że jak masz aktywny pakiet, a brak środków, to po doładowaniu odnawia się od doładowania do kolejnego cyklu rozliczeniowego. Czyli odnowienie pakietu przypada na 10-go, doładowałem 5-tego, to pakiet od razu się aktywuje na te 5 dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spokojnie poczekam na regulamin.
Na jednym z numerów odkładałem decyzję z przejściem z cyklicznego NL na jednorazowy bez straty GB.
Teraz pewnie to zrobię. Czekam na SMS wyłączający zupełnie zawieszony cykliczny NL chyba dzisiaj, bo GB w NL są zamrożone do 16.02.2026.
A może już częściowo założyli i wprowadzili zmiany przynajmniej dla wyłączenia cyklicznego w ten sposób, że SMS wyłączeniu przyjdzie 16.02. Wówczas na włączenie jednorazowego aby nie stracić GB byłoby niewiele czasu.
Czekam na razie do walentynek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Windowv2 to co to oznacza dla użytkowników Karciarzy ? Nie będę mógł sam przedłużać pakietu cyklicznego.Obecnie mam go wazny do 2028 roku z 37 TB Internetu ( płatność z gory ) sam sobie to wydluzylem to po zmianach nie będę mógł tego sam tylko system będzie to wykonywał.🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oprócz tego, że powróci w końcu odnowienie w ostatnim dniu ważności, a nie kilka dni przed, to pozostałe zmiany na wielki minus.
PS:
Wprowadzamy nowy regulamin usługi jednorazowej „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB”. Nowy regulamin będzie miał nową, krótszą nazwę „Regulamin usługi jednorazowej Bez limitu do wszystkich + pakiet GB” oraz nowe zasady działania usługi. Jeśli nie będą mieć Państwo wystarczających środków na koncie, usługa włączy się, ale na krótszy czas i z mniejszą liczbą gigabajtów - za wszystkie dostępne środki.
Ten zapis to jest też do jednorazowej? Niby jak to ma działać? Wersja jednorazowa, ale i tak będą sobie sami aktywować? Czy będziemy mogli podjąć decyzję?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Komunikat zapowiada, ze pierwsza próba odnowienia będzie ostatniego dnia ważności NL cyklicznego.
Jak brak złotówek na koncie na odnowienie cyklicznego, ale sa środki wystarczające na NL jednorazowy to nastąpi przedłużenie NL cyklicznego przez NL jednorazowy.
W ogóle przy każdej próbie odnowienia lub przedłużenia lub odwieszenia=przywrócenia NL cyklicznego brany jest stan złotówek. A nawet odwrotnie. Przy zawieszonym cyklicznym każde doładowanie zapewne będzie wyzwalało automatyczną próbę odnowienia/odwieszenia NL cyklicznego.
Mając 5 zł na koncie i kredyt na usługę/odnowienie sługi w stanie domyślnym NL cykliczny zostanie przedłużony/przywrócony NL jednorazowym na 7 dni z debetem konta - 5 zł.
Jak mamy aktywny lub zawieszony NL cykliczny, to aktywacja jednorazowego NL jest właściwie przedłużeniem /przywróceniem ważności NL cyklicznego o liczbę dni określona w NL jednorazowym.
Przejście z NL cyklicznego na NL jednorazowy bez straty GB będzie prawie że niemożliwe.
Jak masz środki na koncie, zawsze możesz samodzielnie przedłużać/odnawiać NL cykliczny przez dowolny NL z zachowaniem pełnej kumulacji środków i czasu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 Dziękuje za obszerną wypowiedz na ten temat
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 Pisałem na czacie z konsultantem i zostałem poinformowany, że usługa nie będzie korzystała z kredytu. To jak to w końcu jest?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fargovitae a skąd konsultant to wie?
Na razie nic nie wiem o tym , że w NL przestanie obowiązywać:
Regulamin usługi „Kredyt na zakup i odnowienie usługi”
Pewnie tak zadałeś pytanie, że konsultant mówił o innym kredycie.
Są 3 rodzaje kredytów i 3 regulaminy mówiące o kredycie.
Dzisiaj nawet udało się przejść na jednorazowy NL bez straty zamrożonych GB w cyklicznym NL i mieć debet:
nie czekałem do jutra, skoro nie ma być darmowego NL.
- « Poprzedni
- Następny »