- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w ofercie na kartę od 10 marca 2026 roku
Nie wiem skąd to wie. Może stąd, że pracuje jako konsultant, więc powinien coś wiedzieć? A jeśli wprowadza w błąd (jak większość konsultantów :)), to może nie powinien być taki pewien swoich odpowiedzi i dopiero pisać o tym jak już zmiany wejdą w życie?
PS: Czy to jest źle zadane pytanie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fargovitae przytoczone słowa konsultanta na zadane pytanie rozumiem tak:
Usługa odnowi w wariancie cyklicznym za 35 zł jak będzie 35 zł na koncie i tu nie będzie kredytu.
Jak będzie 5 zl na koncie to odnowi się ( czytaj przedłuży się/ zostanie przywrócona) na 7 dni, czyli tu będzie kredyt na jednorazowy NL za 10 zł.
Inaczej mówiąc będą zmiany w NL cyklicznym.
W NL jednorazowym nic nie zmienia się, także kredyt na zakup usługi - samodzielny lub wymuszony przez system.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 Nie dopytuje się tutaj teraz o jednorazowy, tylko cykliczny.
No to każdy rozumie inaczej, bo 2 odpowiedź to raczej była do mojego pierwszego pytania, które napisałem wcześniej i zaraz po nim dodatkowe pytanie o kredyt.
Moim zdaniem:
1. Jak będzie 5 zł na koncie to nic się nie odnowi, bo nie będzie środków. Kredytu na tę usługę też nie dostaniemy, bo "jej nie będzie" - cokolwiek znaczą te słowa konsultanta - bo nie było informacji o wycofaniu.
2. Jeśli kończy nam się usługa cykliczna i mamy na koncie 11 zł, to zostanie nam uruchomiona opcja za 10 zł na 7 dni.
PS: O jakich trzech rodzajach kredytu piszesz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fargovitae to teraz ty twierdzisz, że konsultan kłamie.
Wyraźnie odpowiada co będzie przy stanie konta za 5 zł.
Odnowi się na 7 dni za 10 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciekawe co jeśli ktoś będzie mieć pakiet do 35 zł i np. będzie mieć na koncie 33-34 zł?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ty mi piszesz tak, konsultant tak więc nie wiem kto "kłamie". Bo gdzie napisałem, że kłamie? Jedynie co napisałem to tylko to, że być może wprowadza w błąd takimi informacjami.
Tak w ogóle to dlaczego pytasz się skąd on może wiedzieć? A Ty skąd to wszystko wiesz? Przecież nic jeszcze nie weszło, więc to takie gdybanie.
Coś jeszcze wywnioskujesz? Pytania były dwa po kolei, więc odpowiedział w taki a nie inny sposób.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widzę, że nie ma sensu dalej drążyć tego tematu z Tobą. Przecież widać, że odczytał i zaraz po pytaniu o kredyt odpowiedział na poprzednie pytanie. A ty po udostępnionym przeze mnie urywku kilku wiadomości z kilkunastu innych twierdzisz, że nie odpowiedział..
"Włączę opcje za 35 zł" chodziło mi tam o doładowanie i konsultant jakoś to zrozumiał (bo wiedział, że od jakiegoś czasu posiadam już włączoną usługę cykliczną za 35 zł).
Tyle. Masz swoje zdanie, ja to rozumiem już inaczej, bo wiem w jakiej kolejności toczyła się tam rozmowa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To pomyśl logicznie.
Po co kredyt na odnowienie cyklicznej skoro ma być przedłużany jednorazowym NL przy braku wystarczających środków na automatyczne odnowienie usługi.
Kredyt na przedłużenie jednorazowym dadzą.
Programowo nawet w opcjach działania kredytu w NL jednorazowym i cyklicznym może nie być zmian.
Przy próbie automatycznego odnowienia i tylko przy próbie automatycznego odnowienia będzie sprawdzany stan konta i decyzja.
Np. dla NL cyklicznego za 35 zł
a) odnawiamy, gdy jest co najmniej 35 zł
jak nie
b) próbujemy przedłużyć NL jednorazowym na ogólnych zasadach z możliwym kredytem na usługę.
Jakim jednorazowym i sposób rozwiązania tego problemu to nie wiem.
Najprościej nawet zaczynać od próby przedłużenia nawet najdłuższym jednorazowym za 365 zł, kończąc na NL za 10 zł.
Przy takim rozwiązaniu przy samodzielnej aktywacji/przedłużeniu dowolnego NL mamy kredyt na usługę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strasznie to komplikują. Chyba najlepiej kupić jest jednorazowy pakiet roczny.