- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Numer jest zablokowany na połączenia wychodzące, ale jest jeszcze aktywny na idbieranie połączeń. Czy z takiego numeru można dzwonić na koszt odbiorcy?
Czy na takim numerze da się aktywować promocyjny pakiet mikołajkowy, rozmowy, SMS-y, MMS-y + 7 GB na 7 dni?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur znalazłam taki zapis:
,,Usługa Rozmowa na Koszt Odbiorcy w Orange pozwala na przeniesienie opłaty za połączenie na odbiorcę, za jego zgodą. W ten sposób każdy klient w Orange, nawet osoby, które z jakichkolwiek powodów nie mogą dzwonić i SMSować (np. mają zablokowane połączenia wychodzące lub skończyły im się środki na koncie), otrzymują teraz wygodną możliwość skontaktowania się z bliskimi."
To akurat cytat z GSM Online . O oficjalnych materiałach Orange pisze tylko o różnych powodach które uniemożliwiają wykonanie normalnego połączenia, nie ma żadnych zastrzeżeń o sytuacji jak wyżej piszesz. Wynika z tego, że jest taka możliwość (ale nigdy nie sprawdzałam).
Jeśli zaś chodzi o aktywację pakietu mikołajkowego:
9. Warunkiem włączenia Promocji jest pozostawanie numeru Abonenta w Okresie aktywnym (możliwość
wykonywania połączeń wychodzących).
Więc jak standardowo aby coś włączyć trzeba mieć aktywne połączenia wychodzące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zablokowane połączenia wychodzące a rozmowa na koszt odbiorcy.
Jeśli numer nie ma już aktywnych połączeń wychodzących to na koszt odbiorcy nie zadzwonisz.
Wszelkie promocję działają jak połączenia wychodzące są aktywne.
Tak z frontu Plusa na kartę, brak środków na koncie blokuje połączenia 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur znalazłam taki zapis:
,,Usługa Rozmowa na Koszt Odbiorcy w Orange pozwala na przeniesienie opłaty za połączenie na odbiorcę, za jego zgodą. W ten sposób każdy klient w Orange, nawet osoby, które z jakichkolwiek powodów nie mogą dzwonić i SMSować (np. mają zablokowane połączenia wychodzące lub skończyły im się środki na koncie), otrzymują teraz wygodną możliwość skontaktowania się z bliskimi."
To akurat cytat z GSM Online . O oficjalnych materiałach Orange pisze tylko o różnych powodach które uniemożliwiają wykonanie normalnego połączenia, nie ma żadnych zastrzeżeń o sytuacji jak wyżej piszesz. Wynika z tego, że jest taka możliwość (ale nigdy nie sprawdzałam).
Jeśli zaś chodzi o aktywację pakietu mikołajkowego:
9. Warunkiem włączenia Promocji jest pozostawanie numeru Abonenta w Okresie aktywnym (możliwość
wykonywania połączeń wychodzących).
Więc jak standardowo aby coś włączyć trzeba mieć aktywne połączenia wychodzące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimniestety nie masz racji, połączenia można wykonać na koszt odbiorcy przy zablokowanych połączeniach wychodzących. Sprawdzone osobiście. Podziwiam @Anonim za przekopanie internetu. Jest tak jak napisałaś na oba pytania. Pakietu Mikołajkowego nie da się włączyć. Przychodzi SMS o przulyjęciu zlecenia na aktywację pakietu, a po chwi kolejny SMS z informacją o doładowaniu konta, aby pakiet aktywować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur proszę. Pracowałam kiedyś w Dziale Rozpatrywania reklamacji innego operatora i jak mam chwilę to lubię podeprzeć tak swoje odpowiedzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)@Anonimniestety nie masz racji, połączenia można wykonać na koszt odbiorcy przy zablokowanych połączeniach wychodzących.
Trochę mnie to zaskoczyło, ale to na plus 😎
Ostatnio przedłużałem ważność prepaid w Orange i korzystając z 2 opcji, mam na 2 lata wychodzące i miesiąc więcej na przychodzące, więc się za bardzo nie poszaleje odbierając połączenia 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim to w sumie taka alternatywa, ale w sytuacji krytycznej przydatne i różnie może być.