Nie można wyświetlić tego widżeta.

Uwaga na firmę Safekiddo

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 7
  • 0

Uwaga na firmę Safekiddo

Uwaga! Orange udostępnia dane swoich klientów firmom zewnętrznym bez zgody abonenta. Usługi są włączane bez wiedzy abonenta, a potem Orange pobiera opłaty. Mnie pobrało opłatę na trzy dni przed teoretycznym jej włączeniem - nie włączałem usługi "Chroń dzieci w sieci". Do tej pory nie dowiedziałem się, w jaki sposób firma Safekiddo skontaktowała się ze mną, nie mając mojego numeru telefonu - Orange nie potrafiło odpowiedzieć...

Najśmieszniejsze jest to, że Orange wyłączyło mi usługę innej firmy, a firma, o której niczego nie wiedzą ma adres email orange@chrondzieciwsieci.pl

Ludziska uważajcie!

11 ODPOW. 11

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6781
  • 27794
  • 221

Uwaga na firmę Safekiddo

Najpierw ludzie łakomią się na jakieś pseudopromocje, a potem narzekają...

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 822
  • 3434
  • 18

Uwaga na firmę Safekiddo

@chomik2Prawda jest taka, że podpisałeś jakąś umowę, której nie przeczytałeś, a teraz siejesz ferment. Raczej nikt tu się nie  nabierze na Twój pseudo apel...

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 7
  • 0

Uwaga na firmę Safekiddo

Super! Ty właśnie jesteś mi winien 10 tys. - nie pamiętasz? Podpisałeś!

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 822
  • 3434
  • 18

Uwaga na firmę Safekiddo

@chomik2Mogę bliczkiem zapłacić? 🙂

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20075
  • 58048
  • 787

Uwaga na firmę Safekiddo

@chomik2 staram się nie korzystać z tych dobrodziejstw, natomiast w aplikacji na każdy numer, który mam w Orange pozakładałem blokady na usługi premium i wysokopłatne. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 530
  • 2144
  • 8

Uwaga na firmę Safekiddo

@ketrasaArturnapisał(-a)

@chomik2 staram się nie korzystać z tych dobrodziejstw, natomiast w aplikacji na każdy numer, który mam w Orange pozakładałem blokady na usługi premium i wysokopłatne. 

To przed niczym nie chroni bo mnie mimo zablokowania wszystkiego co się da Orange sam włączył płatne usługi (jak odpowiedzieli - system sam włączył) bez słowa wytłumaczenia i przeprosin. Na szczęście nie zdążyli mnie okraść ale pewności żadnej nie ma, że te blokady są skuteczne.

Wszak blokowanie nie jest w interesie operatora.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2699
  • 14358
  • 71

Uwaga na firmę Safekiddo

@Ianus72 Jeśli aktywujesz wszystkie blokady w Mój Orange, to nic ci się nie aktywuje, limity mam na 0 czy 5 zł i na razie jest ok, chyba że blokady się wyłączą, system nie jest pewny, więc często to sprawdzam i staram się nie mieć, za dużo kasy na koncie, karty płatniczej nie mam podpiętej 😎

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 530
  • 2144
  • 8

Uwaga na firmę Safekiddo

@IreneuszCDnapisał(-a)

@Ianus72 Jeśli aktywujesz wszystkie blokady w Mój Orange, to nic ci się nie aktywuje, limity mam na 0 czy 5 zł i na razie jest ok, chyba że blokady się wyłączą, system nie jest pewny, więc często to sprawdzam i staram się nie mieć, za dużo kasy na koncie, karty płatniczej nie mam podpiętej 😎

Jesteś tego na 100% pewien? Ja też byłem. Aż dostałem maila, że na numerze włożonym do routera najpierw włączono mi zgodę na doliczanie do rachunku a chwilę potem zmieniono limit na 70 zł.

A co na to bok? "System sam włączył"...

Zablokowałem ponownie. I po jakimś czasie powtórka z rozrywki, znowu w routerze... Z tą różnicą, że tym razem nie dostałem już powiadomienia na mail i odkryłem to dopiero sprawdzając ustawienia zgód.

A przy okazji takie cudo w sekcji ze zgodami. Może toś wie o co chodzi?

zgoda.png

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2699
  • 14358
  • 71

Uwaga na firmę Safekiddo

Mam tylko usługi na kartę i nigdy nie miałem abonamentu, więc jak może wskoczyć opcja, dolicz do rachunku, przy abonamencie nie da się limitu na 0 czy 5zl ustawić, chyba że się mylę 😎