- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
Uwaga! Orange udostępnia dane swoich klientów firmom zewnętrznym bez zgody abonenta. Usługi są włączane bez wiedzy abonenta, a potem Orange pobiera opłaty. Mnie pobrało opłatę na trzy dni przed teoretycznym jej włączeniem - nie włączałem usługi "Chroń dzieci w sieci". Do tej pory nie dowiedziałem się, w jaki sposób firma Safekiddo skontaktowała się ze mną, nie mając mojego numeru telefonu - Orange nie potrafiło odpowiedzieć...
Najśmieszniejsze jest to, że Orange wyłączyło mi usługę innej firmy, a firma, o której niczego nie wiedzą ma adres email orange@chrondzieciwsieci.pl
Ludziska uważajcie!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
Najpierw ludzie łakomią się na jakieś pseudopromocje, a potem narzekają...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
@chomik2Prawda jest taka, że podpisałeś jakąś umowę, której nie przeczytałeś, a teraz siejesz ferment. Raczej nikt tu się nie nabierze na Twój pseudo apel...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
Super! Ty właśnie jesteś mi winien 10 tys. - nie pamiętasz? Podpisałeś!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
@chomik2 staram się nie korzystać z tych dobrodziejstw, natomiast w aplikacji na każdy numer, który mam w Orange pozakładałem blokady na usługi premium i wysokopłatne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
@ketrasaArturnapisał(-a)@chomik2 staram się nie korzystać z tych dobrodziejstw, natomiast w aplikacji na każdy numer, który mam w Orange pozakładałem blokady na usługi premium i wysokopłatne.
To przed niczym nie chroni bo mnie mimo zablokowania wszystkiego co się da Orange sam włączył płatne usługi (jak odpowiedzieli - system sam włączył) bez słowa wytłumaczenia i przeprosin. Na szczęście nie zdążyli mnie okraść ale pewności żadnej nie ma, że te blokady są skuteczne.
Wszak blokowanie nie jest w interesie operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
@Ianus72 Jeśli aktywujesz wszystkie blokady w Mój Orange, to nic ci się nie aktywuje, limity mam na 0 czy 5 zł i na razie jest ok, chyba że blokady się wyłączą, system nie jest pewny, więc często to sprawdzam i staram się nie mieć, za dużo kasy na koncie, karty płatniczej nie mam podpiętej 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
@IreneuszCDnapisał(-a)@Ianus72 Jeśli aktywujesz wszystkie blokady w Mój Orange, to nic ci się nie aktywuje, limity mam na 0 czy 5 zł i na razie jest ok, chyba że blokady się wyłączą, system nie jest pewny, więc często to sprawdzam i staram się nie mieć, za dużo kasy na koncie, karty płatniczej nie mam podpiętej 😎
Jesteś tego na 100% pewien? Ja też byłem. Aż dostałem maila, że na numerze włożonym do routera najpierw włączono mi zgodę na doliczanie do rachunku a chwilę potem zmieniono limit na 70 zł.
A co na to bok? "System sam włączył"...
Zablokowałem ponownie. I po jakimś czasie powtórka z rozrywki, znowu w routerze... Z tą różnicą, że tym razem nie dostałem już powiadomienia na mail i odkryłem to dopiero sprawdzając ustawienia zgód.
A przy okazji takie cudo w sekcji ze zgodami. Może toś wie o co chodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na firmę Safekiddo
Mam tylko usługi na kartę i nigdy nie miałem abonamentu, więc jak może wskoczyć opcja, dolicz do rachunku, przy abonamencie nie da się limitu na 0 czy 5zl ustawić, chyba że się mylę 😎
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »