Smartwatch sim - brak możliwości wykonania połączeń z sim

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5927
  • 57

@Lilienne  resetu zawsze możesz spróbować. To elektronika, gdzieś coś nie idealnie styka i już dziwne rzeczy. Druga kwestia to VoLTE, które może być niekompatybilne z Orange.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 51
  • 212
  • 0

A urządzenie mogło dostać blokadę na imei do VoLTE? Niestety zresetowałam i to był błąd. Teraz nie dziala kompletnie nic.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

1. Jeżeli działał net to sim prawidłowo odczytał. Już nic przy tej tacce sim nie gmeraj.

2. Czy zegarek w ogóle  pokazuje jakiś zasięg? Cokolwiek?  Jak reaguje smartwatch po włożeniu SIM?

Zamiast skupiać się na poprawie  inżynierów,  skup się na faktach... Podaj szczegóły, takie jak ustawienia APN, ustawienia sieciowe itp.. Najlepiej pokaż zdjęcia ustawień i informacji. Pismem obrazkowym będzie prościej się porozumieć. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 51
  • 212
  • 0

Tak to wygląda. Ustawień APN jest tyle ze z 20 screenow musialabym dać.

IMG_20251024_094210.jpg

IMG_20251024_094735.jpg

 Jednak gdy urządzenie traci 4G traci wszystko więc wychodzi na to że nie obsługuje 2G? To może być przyczyna też z tego co widzę. Co ciekawe po resecie ledwo co połączyłam telefon a przy próbie dzwonienia juz nie ma kilkunastu sekund czekania. Rozłącza od razu.

Z inną kartą sim, tą z którą raz zadzwonił zegarek działa. Zadzwonił 6 razy z rzędu. Ta z którą działa jest niby starsza ale ma oznaczenie LTEMC, ta z którą nie działa ma oznaczenie MC ale niby nowsza bo zakupiona we wrześniu 2025 a ta co działa w marcu 2025. Czyżby ta karta nie wspierała czegoś? Ma też inny rozkład pinów ale z tel działa. Screen poniżej. Ta co dziala na gorze.

IMG_20251024_103419.jpg

 Wyjełam i włożyłam karte dzialającą i działała znów. Włożyłam tą co była i magicznie zaczęła działać.