- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming - pilne
Obecnie jestem w granicach Uni Europejskiej mam Orange na kartę i nie mogę korzystać z internetu z transferu danych, wyskakuje komunikat że połączenie transmisji danych zostało utracone ponieważ opuszczono sieć macierzystą przy wyłączonej opcji danych w roamingu, co mam zrobić? Wysyłam SMS o aktywację roaming pod 80179 ale za każdym razem jest odrzucany. Przed wyjazdem byłam 2 razy w punkcie Orange żeby się dowiedzieć jak uruchomić i powiedzieli że trzeba tylko wysłać SMS i wszystko powinno działać. Sprawdziłam i w zakładce usługi jest informacja, że roaming jest włączony, jednak po włączeniu transferu danych wyskakuje informacja że,, połączenie transmisji danych zostało utracone ponieważ opuszczono sieć macierzystą przy wyłączonej opcji danych w roamingu ". Dodam że mam w telefonie dwie karty, a tą z Orange kupiłam tylko dlatego bo gwarantowała 3 GB internetu w roamingu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
@MartaK991 poza granicą kraju, już nic nie włączysz (Dane Mobilne w roamingu), jak telefon na dwie sim, to kupić prepaid od jakiegoś lokalnego operatora i ustawić go na Dane Mobilne tylko, czasem to taniej wychodzi niż korzystanie z krajowej sim karty za granicą, no chyba że sim na abonament, to już inna sprawa.
Tak na marginesie te sms nie mogą nic aktywować, jesteś poza zasięgiem swojego Operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
A wiesz może jak trzeba było te dane mobilne włączyć?Trzeba samemu czy w punkcie? Ponieważ przed wyjazdem byłam 2 razy w punkcie Orange żeby się dowiedzieć jak uruchomić i powiedzieli że trzeba tylko wysłać SMS i wszystko powinno działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
Na portalu Mój Orange można tym zarządzać, standardowo Roaming jest włączony, dziwne że u ciebie nie, chyba że zmieniana była oferta, to go wyłączają, zakładka Usługi dodatkowe > tam włącza się Roaming, jest ta opcja też w Aplikacji na telefon Mój Orange, nie sprawdzałem czy da się tym zarządzać za granicą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
@MartaK991 obecnie zostaje włączenie roamingu w apce Mój Orange, jak wspomina @Anonim. Wystarczy dostęp do internetu, np hotelowego. Drugi sposób to kontakt na infolinię: +48 510 100 100. Za granicą nie wyślesz żadnych SMS-ów włączających lub wyłączających usługi. Jedynie działają kody USSD, pod warunkiem, że masz włączony roaming i jesteś zalogowany do sieci operatora roamingowego.
Masz zasięg na obecnej karcie SIM? Jeżeli tak, to włącz w telefonie transmisję danych w roamingu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
Sprawdziłam i w zakładce usługi jest informacja, że roaming jest włączony, jednak po włączeniu transferu danych wyskakuje informacja że,, połączenie transmisji danych zostało utracone ponieważ opuszczono sieć macierzystą przy wyłączonej opcji danych w roamingu ". Dodam że mam w telefonie dwie karty, a tą z Orange kupiłam tylko dlatego bo gwarantowała 3 GB internetu w roamingu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
@MartaK991 sprawdż w ustawieniach telefonu czy masz dla tej sim karty co korzystasz włączony Roaming, bo może to tylko kwestia ustawień telefonu 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
Karta SIM dla Orange to karta nr 2, takie mam ustawienia, czy powinnam coś zmienić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming
Jeśli jest tak jak piszesz, to jest ok, ale komunikat jaki dostajesz świadczy o czymś innym, więc albo jednak sim 1 blokuje dostęp do Roamingu, ma go wyłączonego, albo na koncie Mój Orange coś nie tak, daj zrzuty z zakładki gdzie jest Roaming 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »