- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja sim obcokrajowca
Mój kolega próbował zarejestrować SIM w punkcie Orange. Powiedziano mu, że tylko obcokrajowcy, którzy mają numer Pesel mogą dokonać rejestracji. Czy rzeczywiście tak jest?
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tym, że w niektórych salonach typu partner mogą być problemy z rejestracją w tym wypadku. W salonach firmowych Orange nie powinno być problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obecnie nie powinno być żadnych problemów z rejestracją numerów na kartę. Jeżeli pracownik nie potrafi zarejestrować numeru, ma od tego specjalną infolinię i dedykowanych pracowników od rozwiązywania tego typu problemów (którzy albo udzielą mu informacji jak mo ta zrobić, albo pokierują co ma zrobić, i na podstawie przekazanego formularza, dokonają rejestrację - w tym wypadku, rejestracja moze zająć do 48 godzin).
@wiktor_t, obcokrajowiec nie posiada numeru PESEL (jeśli oprócz obywatelstwa polskiego, ktoś posiada także zagraniczne, nadal jest obywatelem polskim).
Przepraszamy za nieprawidłowe informacje udzielone przez pracowników.
Obywatele UE i Szwajcarii rejestrują na podstawie dokumentu tożsamości. Pozostali na podstawie karty pobytu lub paszportu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
„Obywatele UE i Szwajcarii rejestrują na podstawie dokumentu tożsamości. Pozostali na podstawie karty pobytu lub paszportu.”
No to się okaże... w marcu idę z kumpelą z Chin zarejestrować jej polski nr telefonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Update: bez numeru PESEL nie przejdzie. Nie ważne czy jest paszport, karta pobytu czy podpis samego ojca dyrektora - trzeba ganiać do Ratusza (ew. Urzędu Gminy) po PESEL dla cudzoziemca. Łatwo nie jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Błąd ziom. Resjestracja bez PESELU jest NIEMOŻLIWA. To raz.
Po drugie teraz (od stycznia 2018) cudzoziemcy dostają już PESEL „z urzędu” - bez konieczności wpisywania jakiejś śmiesznej podstawy prawnej. Nie ma nawet osobnego wniosku do tego, a wszystko dzieje się automatycznie podczas zameldowania w u. miasta bądź gminy.
No byłem w poniedziałek to robić to wiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Błąd ziom. Resjestracja bez PESELU jest NIEMOŻLIWA.
Zakład ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po co zakład i w ogóle te sprzeczki? Ja mam doświadczenie z pierwszej ręki i mam to już za sobą, a wy tam możecie dziobać i dalej snuć domysły „po co”, „jak”, „a dlaczego nie/tak”.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »