- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja karty prepaid na firmowy numer telefonu
Witam
Wysłałem z numeru prepaid sms'a na 80280 z numerem telefonu firmowego celem rejestracji tego pierwszego.
Niestety zamiast sms'a z pytaniem o zgodę na numer firmowy dostałem odpowiedź na prepaida że podany numer nie ma uprawnień do rejestracji numerów na kartę. 😞
A ja się pytam niby dlaczego? Przecież w rejestracji prepaidów chodzi o połączenie numeru telefonu z osobą, tutaj z właścicielem firmy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ja się pytam niby dlaczego? Przecież w rejestracji prepaidów chodzi o połączenie numeru telefonu z osobą, tutaj z właścicielem firmy.
Wg ustawy do konkretnego nru prepaid musi zostać przypisany nr PESEL. To pewnie dlatego dla firm (gdzie w większości przypadków - jak przypuszczam - zapisywany jest wyłącznie nr NIP czy REGON) ta metoda nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Radski nic dodać nic ująć 🙂 Owszem, szkoda że nie da się zarejestrować prepaida na firmę, bo.......niektóre firmy też używają prepaidów jako dodatkowych aktywacji, ale......chodzi o zapisy ustawy, więc.......
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam ponownie 🙂
Dla zainteresowanych spieszę donieść że jednak da się zarejestrować prepaida na konto firmowe.
NIe było z tym większych problemów w salonie Orange. Dlaczego więc nie da się przez sms'a 😞 ? Nie wiem ;-).
Dzięki za odzew i pozdrawiam
Radski
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś