- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przerejestrowanie numeru prepaid
ewentualnie oświadczenie notarialne do zrzeczenia się praw do numeru na nowego właściciela.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
simapka napisał(-a):Dlaczego tak jest? Cesje numeru abonamentowego można zrobić na odległość, a prepaid nie?
Najważniejsza kwestia, moim zdaniem, to fakt, że do rejestracji kart prepaid, nie jest już wymagany podpis. Zarejestrować kartę można np. elektronicznie czy w wielu punktach partnerskich.
W związku z tym, brak jest możliwości weryfikacji zgodności podpisu.
Nie można zastosować wybiórczo procedury tylko dla części klientów, którzy taki podpis podali - w wypadku klientów z umową (także w prepaidzie - zetafon), zawsze musieli podpisać umowę.
Inna kwestia może być związana z tym, że o ile się nie mylę, cesja to działanie w oparciu o kodeks cywilny, a nie ustawę Prawo telekomunikacyjne, jak w wypadku rejestracji karty SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy ofercie na kartę nie płacisz rachunków. A po ostatniej nowelizacji prawa operatorzy mają większy obowiązek weryfikacji danych z dowodem osobistym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, kwestie autentyczności podpisu rozumiem. Kupiłem starter w kiosku i tam go zarejestrowałem. Ale skoro został zarejestrowany na dane podane w dowodzie, a ja wysłałem do nowego właściciela oświadczenie notarialne = poświadczenie podpisu oraz danych zawartch w dowodzie więc powinna cesja przejść wg mnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie o to chodziło. Oświadczenie notarialne do reprezentowania osoby trzeciej w celu np dokonania cesji numeru prepaid.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sugerowałbym podpytać na BOK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, a jesli numer na karte jest zarejestrowany na ojca który zmarł nie dawno a chciałbym ten numer przejąć i jestem osobą pełnoletnią, to z jakim dokumentem musze przyjsc do salonu orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@radek01021978 jeżeli chcesz przerejestrować numer w ofercie na kartę na inną osobę, to muszą się stawić dwie osoby z dowodami osobistymi: właściciel numeru oraz osoba, na którą numer ma być przepisany. Innej możliwości nie ma.
@Blackmax91 wystarczy jak stawisz się ze swoim dowodem osobistym oraz aktem zgonu w salonie. Numer zostanie wtedy przepisany na Ciebie.
Obecnie może to być utrudnione z powodu ograniczenia pracy salonów oraz zamkniętych salonów w galeriach.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »