- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chciałbym przenieść numer z Plus abonament na Orange karta Free.
Miałem 2 letnią umowę w Plus która się skończyła i przekształciła w czas nieokreślony.
W paragrafie są dwa zapisy dot. wypowiedzenia umowy:
1. Wypowiedzenie to 30 dni (wg info Plusa byłby to pełny okres rozliczeniowy liczony aktualnie od 21.03 - 20.04).
2. W przypadku przeniesienia numeru okresu wypowiedzenia się nie stosuje.
Czy Orange spotkał się z utrzymaniem okresu wypowiedzenia w przypadku przenoszenia numeru.
Jakie formalności będę musiał spełnić składając dyspozycje przeniesienia numeru przez internet.
Ile będę czekał na przeniesienie numeru zakładając że nie stosuje się tego 30 dniowego okresu?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy przenosinach numeru abonamentowego nalezy stosować tryb wypowiedzenia 30 dni, po złożeniu wniosku jeszcze jeden pełny okres rozliczeniowy bedziesz korzystać z plusa.
Można też złożyć wniosek z trybem natychmiastowym (bez okresu wypowiedzenia), ale wtedy należy zapłacić plusowi jeden pełny miesiąc - tak stanowi prawo. Masz zatem do wyboru: albo jeden miesiąc dłużej płacisz i korzystasz, albo płacisz i nie korzystasz. Osobiście nie słyszałem, żeby ktoś wybierał drugą opcję, bo po prostu szkoda tych pieniędzy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru z Plus abonament na Orange karta Free
Obecnie możesz przenieść numer w wygodny sposób przez stronę orange.pl Wystarczy podać swój aktualny numer, po otrzymaniu jednorazowego kodu wybierasz obecnego operatora i typ taryfy (w Twoim przypadku abonament). Następnie wystarczy wypełnić swoje dane i wybrać tryb wypowiedzenia.
Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją żeby w ofercie abonamentowej nie obowiązywał okres wypowiedzenia, więc zaznaczyłbym opcję "z zachowaniem okresu", jeśli rzeczywiście Plus pozwala rozwiązać umowę z dnia na dzień, zaznacz opcję z konkretną datą (przeważnie dla zamówień online minimum 10 dni od złożenia zamówienia).
Potem wystarczy potwierdzić i czekać na kuriera z kartą SIM.
Aby uniknąć niespodzianek skontaktowałbym się z Plusem aby upewnić się czy możesz rozwiązać umowę i przenieść numer bez okresu wypowiedzenia nie ponosząc żadnych dodatkowych kosztów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy przenosinach numeru abonamentowego nalezy stosować tryb wypowiedzenia 30 dni, po złożeniu wniosku jeszcze jeden pełny okres rozliczeniowy bedziesz korzystać z plusa.
Można też złożyć wniosek z trybem natychmiastowym (bez okresu wypowiedzenia), ale wtedy należy zapłacić plusowi jeden pełny miesiąc - tak stanowi prawo. Masz zatem do wyboru: albo jeden miesiąc dłużej płacisz i korzystasz, albo płacisz i nie korzystasz. Osobiście nie słyszałem, żeby ktoś wybierał drugą opcję, bo po prostu szkoda tych pieniędzy.