Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przeniesienie numeru na kartę z nju do Orange

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 408
  • 1671
  • 7

Chcę przenieść numer na kartę z nju do OFnK - obecnie w celu jego jak najtańszego utrzymania. Wiem, że mogę to zrobić bezpośrednio sms-em ale nie w tym rzecz.

I tu pojawia się pierwsze pytanie... Jeżeli przeniosę ten numer na raty tj. przez operatora trzeciego to czy załapie się on na promocję dla numerów przenoszonych? Czy wymagana jest jakaś karencja poza siecią Orange?

A drugie pytanie nawet ważniejsze... Orange umożliwia przeniesienie numeru obcego do OFnK online i super. No i szukam teraz operatora trzeciego, który byłby najwygodniejszy do wykorzystania w roli pośrednika ale nigdzie nie widzę, żeby ktoś również umożliwiał przeniesienie numeru on-line? Czy krótko mówiąc, kto najbardziej nada się do wykorzystania w tej roli? Zależy mi na wygodzie a nie na jakichś bonusach przy okazji.

8 ODPOW. 8

• 304
  • 1194
  • 5

@Ianus72, ale po co Ci ten pośrednik?

• 408
  • 1671
  • 7

@Glutnapisał(-a)

@Ianus72, ale po co Ci ten pośrednik?

Tak jak napisałem... żeby skorzystać ewentualnie z promocji za przeniesienie numeru (rok ważności i 1000GB). Z tego co wiem nie obejmuje ona numerów przenoszonych z nju bezpośrednio.

promo.png

• 304
  • 1194
  • 5

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1803
  • 6353
  • 71

@Ianus72  każdy operator przechowuje w swojej bazie historie numeru z 10 lat.

Ustawowo jest obowiązek zapamiętania Rozmów, SMSów, MMSów dla celów antyterrorystycznych. .

Z automatu wątpliwe szansa przy tym samym PESELu na otrzymanie extra bonusu za przeniesienie z nju po zgodach nawet przez pośrednika.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19677
  • 57090
  • 777

@Ianus72 osobiście bym odpuścił te 1TB, natomiast jak mocno zależy, to nie pchał bym się do wirtualnych operatorów. Lepiej przejść do salonu konkurencji i na miejscu złożyć wniosek o przeniesienie. Do Orange potem wrócisz on-line.

Co do promocji bycia i niebycia w Orange, to nie odpowiem. Podam tylko, że pomogłem koledze, który kiedyś miał swój numer w Orange. Po trzech latach wrócił i otrzymał 1TB. W trakcie przenoszenia widniała na jego koncie archiwalna usługa telefonu stacjonarnego z tv i internetem.

• 408
  • 1671
  • 7

@ketrasaArturnapisał(-a)

@Ianus72 osobiście bym odpuścił te 1TB, natomiast jak mocno zależy, to nie pchał bym się do wirtualnych operatorów. Lepiej przejść do salonu konkurencji i na miejscu złożyć wniosek o przeniesienie. Do Orange potem wrócisz on-line.

Nie jest to warunek konieczny bo numer idzie na przechowanie. Ale tym rokiem ważności bym nie pogardził.

Przejrzałem regulamin tej promki na przeniesienie i nie znalazłem informacji o jakimś ograniczeniu czy karencji dla numerów, które już w Orange były. Natomiast jest zapis, że bonusu nie otrzyma numer, który skorzystał z promocji 200GB "bonus za zgodę". Ten zapis sugeruje, że numery, które już były w Orange mogą jednak z promocji skorzystać. I to jedyne wykluczenie jakie znalazłem.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19677
  • 57090
  • 777

@Ianus72 uważam, że spokojnie możesz przenosić numer do konkurencji i za kilka dni wracać do Orange, uzyskując konto ważne rok oraz 1 TB.  Pamiętaj tylko, że promocja 1TB nie jest ważan tyle samo co konto główne po przeniesieniu numeru. Konto główne ważne jest rok, ale 1 TB jest ważny tyko 3 miesiące.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1803
  • 6353
  • 71

@ketrasaArtur  Przeczytałem dokładnie regulaminy. Darmowy cykliczny NL na 31 dni ma ograniczenia związane z przeniesieniem z NJU i tu nawet przy pośredniku może być problem..

1 TB ma ważność 3 miesiąc, tyle samo co i darmowe 5G pass. Dodatkowe ekstra 200GB za zgody oprócz standardowego 200GB też wpada to razem 12000GB.