Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przedłużenie Ważności Środków w Orange Free Na Kartę. Przedłuży mi ważność konta i środków?

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 16
  • 54
  • 0

Przedłużenie Ważności Środków w Orange Free Na Kartę. Przedłuży mi ważność konta i środków?

Witam,

Do dnia 1 marca 2025 r. mam aktywne konto w Orange Free Na Kartę - tak jak na screenie poniżej...

Stan KontaStan Konta

. Karta SIM jest tylko kamerce monitoringu. 

Jak widzę można przedłużyć ważność środków za 29 zł na kolejny rok (365 dni) tak jak na screenie poniżej...

Przedłużenie Ważności KontaPrzedłużenie Ważności Konta

I tu mam 2 pytanka...

1. Czy przedłużenie ważności środków jest jednoznaczne z przedłużeniem ważności konta o kolejny rok?.
  2. Czy przedłużenie ważności środków trzeba opłacić do 28 lutego 2025 r. czy można przedłużyć ważność środków w dniu 1 marca 2025 r. tak by zachować dotychczasowy termin że jest ważność środków od 1 marca 2025 r. do 1 marca 2026 r.?.

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

15 ODPOW. 15

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20371
  • 58819
  • 799

@asziatko nie musisz czekać do 28 lutego. Możesz już przedłużyć na rok, koszt 29 zł, SMS o treści START365 na numer 8002. Przedłużenie będzie liczone od dnia 1 marca 2025, więc będzie ważne do 1 marca 2026.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 455
  • 1756
  • 6

@asziatko  nie musisz czekać. Wszystko się przedłuży. 29 zł i masz rok spokój. Najlepiej przez aplikację MO. Pakiety i usługi - Inne - Przedłużenie ważności konta i GB.

• 16
  • 54
  • 0

@ketrasaArtur u mnie tylko będzie możliwość przedłużenia poprzez aplikację, z racji że karta SIM jest w kamerce.

Przyznaje że nie wiedziałem że wcześniejsze przedłużenie ważności i liczone jest od 1 marca 2025 roku.

@Glut i kwota 29 zł jest pobierana z kwoty łącznej z doładowań?. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 11
  • 45
  • 1

@ketrasaArtur Czy nie ma obecnie żadnych perturbacji z przedłużeniem ważności gigabajtów o rok za pośrednictwem Mój Orange? Pytam, bo po wprowadzeniu tej usługi, niektórzy tutaj raportowali, że przez aplikację ważność konta przedłuża, ale ważność gigabajtów już niekoniecznie i dlatego lepiej to zrobić przez sms

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 455
  • 1756
  • 6

@asziatko  tak, jest pobierana z doładowań.

@arthur  nawet jeśli takie problemy były to wystarczyło zgłosić na czacie, lub infolinii i poprawiali saldo GB.

• 11
  • 45
  • 1

@Glut Jasne, że można zgłosić na czacie. Chodzi o to, że opiekuję się zdalnie jednym takim numerem z doładowanym dużym pakietem internetu, a karta sim siedzi w routerze i dobrze wiedzieć czy już w pełni ogarnęli przedłużenie ważności konta i gb przez aplikację, żeby nie było niespodzianek, pozdr.

• 16
  • 54
  • 0

A można też dokonać przedłużenia ważności konta poprzez stronę... jest to równoznaczne jak by przedłużenie było dokonane poprzez aplikacje Mój Orange?.

Właśnie, zapomniałem zapytać czy w chwili przedłużenia ważności konta te GB co są na koncie zostają czy są zerowane i nie ma GB?. Aktualnie mam...

• Bonus Internetowy Za Doładowania: 466,13 GB
  • Ważność Pakietu: 10 dni (08.03.2025)

.

• 11
  • 45
  • 1

@asziatko Tak można przedłużyć przez www: pakiety i usługi/ przedłużenie ważności konta i GB. I tego właśnie dotyczyło moje pytanie - czy ta usługa włączona przez www/aplikację działa już prawidłowo. Po przedłużeniu ważności konta za 29 zł będziesz miał przedłużenie ważności konta o 365 dni licząc od ostatniego dnia obecnej ważności konta (czyli ważność konta się kumuluje, a nie nadpisuje), a zgromadzone gigabajty w postaci bonusu za doładowania także zostaną przedłużone i nic nie tracisz 

• 16
  • 54
  • 0

@arthur ważność konta się kumuluje, a nie nadpisuje czyli jak dokonam przedłużenia ważności np. w dniu dzisiejszym to ważność będzie liczona od 26 lutego czy od 1 marca?.