Promocja na Internet?

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 129
  • 359
  • 1

Promocja na Internet ?

Płacę 35 zł i to mi daje normalną możliwość korzystania  obu promocji orange: 9600 GB i także 12000 GB

co miesiąc 1800 GB - i to jest dla mnie warte zapłacenia teraz AŻ o 4 lub 5 zł drożej co miesiąc bo mam tysiąc GB co miesiąc więcej

jak się obie promocje skończą to najprościej będzie w miesiącach które mają 30 dni (i w lutym 28 dni) pogodzić się ze „przepłacaniem” po 1 zł drożej w taki miesiac (w lutym az 3 zł straty)

i ewentualnie normalnie skorzystać z kilku okazji w roku z prezentami od Orange jak ten dzisiaj 

jeden prezent „do szkoły od Orange” da nawet 1 zł więcej od kieternego kombinowania z doładowaniami do końca roku 

i to wszystko dla największych cebul bo raz na dwa miesiące jedna złotówka więcej albo szukanie po forach co Orange zmienił tydzień temu w regulaminach - dla mnie 1 zł co 2 miesiące warte jest nie zawracania sobie głowy ze dziś po raz pierwszy orange zmienił  zasady i skrócił coś tam  3 dni do 2 dni dla przedłużających ważności konta 

/

nic nie zabezpieczam niczego nie ustawiam 

po prostu co drugi miesiąc nie zaoszczędzę tej jednej złotówki bo wolę święty spokój z normalną standardową usługa rozmowy bez limitów 

żeby chociaż ta jedna złotówka była co miesiąc… ale nie, taniej miałbym o złotówkę tylko w te miesiące które mają 30 dni i super zarobek w lutym bo raz do roku aż 3 zł taniej (w rok przestępny tylko 2 zł - kiedy mamy najbliższy rok przestępny też  trzeba uwzględnić w kalkulacjach)

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2445
  • 9283
  • 97

Promocja na Internet ?

@jawwa2026  nieprecyzyjnie wyraziłem się ?!. Jak zasilasz/doładowujesz/cashbackujesz konto, żeby mieć 35 zł na NL?

@jawwa2026napisał(-a)

i to wszystko dla największych cebul 

Cebularzami nazywasz osoby potrafiące optymalnie ustawić i wykorzystać autodoładowanie Orange.

@jawwa2026napisał(-a)

...

jak się obie promocje skończą to najprościej będzie w miesiącach które mają 30 dni (i w lutym 28 dni) pogodzić się ze „przepłacaniem” po 1 zł drożej w taki miesiac (w lutym az 3 zł straty)

??? 🙂 🙂

• 129
  • 359
  • 1

Promocja na Internet ?

Przykład: Mają Państwo włączoną usługę w wariancie za 35 zł z pakietem 25 GB na 30 dni. W dniu odnowienia na Koncie mają Państwo 11.17 zł. Usługę odnowimy na 10 dni z pakietem 8 GB.

Przykład dla 5 zł w wariancie za 35 zł.

5 dni = zakrąlenie w górę do całości [30dni*(5zł/35zł)]

4 GB = zakrąlenie w górę do całości [25GB*(5zł/35zł)]

przy 5 zł w wariancie za 93 zł będziemy mieli 9 GB = zaokrąlenie w górę do calości [150GB*(5zł/93zł)]

nie chce mi się wgłębiać w te zaokrąglenia niepełnych złotówek i dni w miesiącu  i ile da się na tym zyskać w porównaniu do standardowej oferty 31 zł 

po prostu doładowuje konto raz na miesiąc i na tym koniec 

dostaje co miesiąc 1860 GB 

jak się obie promocje skończą to chyba wybiorę najtańszą dostępną wersję rozmów i też będę płacić raz na miesiąc 

autor @zulu pytał co po skończeniu promocji

ja Mu radzę płacić normalnie po 31 zł i pogodzić się z jedna złotówka w plecy 

albo wybrać wersję płacenia raz na 3 miesiące i wtedy będzie tyle samo co  tym kombinowaniem czyli idealnie 30 zł 

i to będzie Co Do Grosza dokładnie tyle samo co z tym „optymalnym ustawianiem doładowań cząstkowych” czy jak to się nazywa

i bez wyzywania jak dziś czytałem w Internecie że te „złod” z Orange  coś tam skróciły o jeden dzień „ i misterny plan poszedł w p…” cytując klasyka 

50 groszy co miesiąc to jedna butelka z dominnie wyrzucona do kosza tylko oddana do biedronki „dla dobra planety”

/ /

podaumowujac 

z kombinowaniem z doładowaniami i cząstkowymi aktywacjami co kilka dni 

30 zl

płacenie co miesiąc 31 zl

placenie od razu za całe 3 miesiące da je co  do grosza te same 30 zl

i tyle „optymalizacji”

Święty Spokój gratis 

• 2445
  • 9283
  • 97

Promocja na Internet ?

Proponuję ustawić uniwersalne autodoładowanie Orange 5 zł przy 1 zł (przy 35 zł jak korzystamy z promocji typu 9600GB) lub mniej.

i zapomnieć o wszystkim dopóki nie straci ważność karta bankowa.

Gdzie tu widzisz cebularzy?

• 129
  • 359
  • 1

Promocja na Internet ?

Proponujesz mi żebym zrezygnował  tysiąca GB co miesiąc tylko dlatego że jakaś „optymalizacja doładowań i aktywacji cząstkowych” pozwoli mi zapłacić powiedzmy dychę przez cały rok? Nie jestem zainteresowany. 9600 GB a 21600 GB to 12000 GB różnicy 

i to jest jeden powód 

drugi to po prostu nie chce mi sie kombinować kilkuzlotowej kwoty przez cały rok 

/ / 

Skomentowałeś jeden wątek niżej opublikowane na stronach Orange regulaminy do dzisiejszego prezentu Orange na pierwszy dzień szkoły 

@andrzej1441napisał(-a)

Oba artukuły są nieprecyzyjne (lekko kłamliwe) dopóki Orange nie przejdzie na doby a nie dni kalendarzowe.

Obecnie przy aktywacji dowolnego NL na x dni przy nieaktywnym innym NL,mamy dawny NL ważny (x-1) dni.

wychodzi na to że ani najstarsi górale ani najlepsi prawnicy w Orange nie wiedzą jak pisać regulaminy które według ciebie są kłamliwe bo ty na zaaokaglebiach chciałbyś mieć nie wiem, ta jedna złotówkę więcej co miesiąc i zeby rozliczenia i zaokrąglenia orange liczył tak jak ty byś chciał żeby je „zoptymalizować” 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 84
  • 316
  • 0

Promocja na Internet ?

Też bym wybrał pakiet bez limitu za 35 zł i ustawił autodoładowanie kwotą 35 zł. Po co się bawić w jakieś cząstkowe przedłużanie pakietów? Do tego smsy od Orange co 5 dni, na co to komu?

• 2445
  • 9283
  • 97

Promocja na Internet ?

@jawwa2026 @krycek nie zrozumialiście.

Dla @jawwa2026  jest ustawienie autodoładowania 5 zł przy stanie konta 35 zł lub mniej.

Gdyby NL miał automatyczny kredyt na odnowienie usługi, to autodoładowanie byłoby przy stanie konta 30 zł lub mniej. Kredyt zniknął po wprowadzeniu częściowych NL, co jest w pełni logiczne.

PS. Osoby korzystające ze startera online i promocji typu 9600GB przez rok takie ustawienia autodoładowania na pewno lepiej docenią.

• 129
  • 359
  • 1

Promocja na Internet ?

@andrzej1441napisał(-a)

@jawwa2026 @krycek nie zrozumieliście 

Gdyby NL miał automatyczny kredyt na odnowienie usługi, to autodoładowanie byłoby przy stanie konta 30 zł lub mniej. Kredyt zniknął po wprowadzeniu częściowych NL, co jest w pełni logiczne.

I zamiast zapłacić te 1 zł więcej co miesiąc (albo dokładnie tyle samo co z kombinowaniem jednak wykładając od razu pełną kwotę na całe 3 miesiące) miałbym śledzić co się zmieniło w jakimś kredycie orange po tym jak nowy regulamin pwrowadza częściowe NL i jak to wpływa na powtarzane co kilka dni doładowania?

żeby to było zejście z kwoty powiedzmy 80 zł co miesiąc na 30 zl to rozumiem

ale tu jes albo cała jedna złotówka na miesiąc albo nawet zero zł pod warunkiem opłacenia za 3 miesiące z  góry 

przyjęło się ze rachunki i abonamenty opłacamy co miesiąc 

jednak Orange przy płaceniu raz na 3 miesiące z góry daje właśnie te 3 zł bonusu - i cały misterny plan z doładowania i cząstkowymi aktywacjami nie jest już wart jednego grosza (ok może da się coś na 1 grosz przyoszczędzić co da 4 grosze na rok)

/ / 

ile zapłacę za 30 dni we wrześniu?

odpowiedz jak konsultanta z orange: w naszej ofercie 31 zl

odpowiedz po systematycznych przeszukiwaniach i śledzeniach forów 

da się zapłacić 30 zł - 1 złotówka w kieszeni 

a jakbym chciał zapłacić też tylko 30 zl

odpowiedź jaką dałby każdy konsultant operatora - mamy ofertę dla pana, płaci pan nie co miesiąc ale co 3 miesiące wtedy za wrzesień wyjdzie też dokładnie 30 zł.. to też standardowa oferta Orange 

za cały jeden miesiąc na raz będzie 31 zl

za cale 3 miesiące na raz i bedzie tez te 30 zł 

co kto woli i wybiera. Standardowa oferta, zero kombinowania i zaskakiwania zmianami w regulaminach i tak dalej 

• 2445
  • 9283
  • 97

Promocja na Internet ?

Doładowanie będzie co około 30 minut dopóki konto złotówkowe nie przekroczy ustawionego progu 35 zł.

Przy autodoładowaniu 5 zł  z progiem 35 zl maksymalnie na koncie może być 40.00 zł. minimalnie 35, 01 zł

Przy autodoładowaniu 35 zl z progiem 35 zł maksymalnie na koncie może być 70, 00 zł, minimalnie 35, 01 zł.

• 129
  • 359
  • 1

Promocja na Internet ?

@andrzej1441napisał(-a)

Doładowanie będzie co około 30 minut dopóki konto złoyówkowe nie przekroczy ustawionego progu 35 zł.

Przy autodoładowaniu 5 zł  z progem 35 zl maksymalnie na koncie może być 40.00 zł. minimalnie 35, 01 zł

Jak pisałem wyżej, ja ci wierzę, ze tak dokładnie śledzisz regulaminy orange i każda najmniejsza zmianę, że „zoptymalizowałbyś” miesięczny koszt o ten nawet jeden grosz więcej

ja sie po prostu godzę z potencjalną stratą grosza bo nie chce mi się wgłębiać w tajniki optymalizacji doładowań cyklicznych co 30 minut i zaaoktagrania dni kalendarzowych no limitów cząstkowych 

Swoja drogą ten przedział kwotowy dokładnie 4 zł i 99 groszy i interwał doładowań 30 minut to prawie jak operacje na Wall Street albo automaty w

Las Vegas

i to tak co 5 albo co 7 dni