- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z numerem tymczasowym i otrzymaniem bonus po przeniesieniu numeru do Orange
Nie chcę cię straszyć, ale prawidłowe działanie MO jest najwyraźniej czymś, co osiągnąć niezwykle trudno. Znane są przypadki kiedy i przez kilka miesięcy się nie udawało. Ale może w twoim przypadku będzie lepiej.
😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z numerem tymczasowym i otrzymaniem bonus po przeniesieniu numeru do Orange
Mówisz, że takie kwiatki z tym MO w Orange 😉 cały czas, tylko szare chmury i zero poprawy. Czyli nie bez powodu: "Na minusie był Orange Polska, który stracił 44,9 tys. użytkowników." 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla mnie sprawa jest dziwna. W moim przypadku wyglądało to tak że włożyłem kartę sim do telefonu i aktywował sie numer tymczasowy później wysłałem SMSa TAK na 80290 i aktywowało się rwk oraz 1000gb dodatkowo właczyłem 100gb za mój orange. Jak się przeniósł numer na właściwy wszystko się zachowało. Nikt mi nie da za 0 zł 1106gb na rok. Uważam że koledze trafił się pech
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912 Właśnie na to samo liczyłem, jak u Ciebie. Po odebraniu przesyłki od kuriera, od razu wysłałem SMS-a na wskazany przez Ciebie numer (na obu tymczasowych numerach), ale niestety – żadnego odzewu! Po kilku dniach ciszy, musiałem zacząć batalie poprzez czat i infolinię w kwestii o przyznanie bonusów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie z innego forum wiem, że lepiej jest włączyć po właściwym przeniesieniu numeru a nie na tymczasowym. Ja nie miałem problemu ale widocznie ty masz z tego powodu problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czuję, że powinienem zrobić tak, jak piszesz, ale po tylu przeczytanych komentarzach, gdzie wszystko było robione na tymczasowych numerach, liczyłem na pozytywny efekt końcowy. Może jakieś zmiany wprowadzili czy coś, bo oberwały dwa numery.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Zawiedziony_ pomagałem niejednemu znajomemu w przeniesieniu, czy aktywacji nowego numeru oraz ustawieniach. Takich problemów jak u Ciebie nie spotkałem, chodź nie przeczę, żę sam mam czasami problemy z kontem Mój Orange, ale tylko na swoich danych.
Więc do rzeczy. Po otrzymaniu karty SIM, nawet z numerem tymczasowym, warto po włożeniu do telefonu i uruchomieniu wykonać jakiejś połączenie, nawet na swój numer, ale nie odbierać go. Można też zadzwonić pod bezpłatne numery, np: *555 lub *100. Potem odczekać kilka godzin, niech poprzychodzą powitalne SMS-y itp. Założenie konta Mój Orange nawet na tymczasowym numerze nie powinno być problemem, ale numer do autoryzacji trzeba podać docelowy, czyli taki jak ma być przeniesiony. Po przeniesieniu numer tymczasowy zostanie wyłączony i trudno będzie dokonać zmian na koncie Mój Orange. Jak już konto jest założone, to wtedy można przystąpić do otrzymywania promocji, a nawet jeszcze wcześniej po blokować sobie wszystkie usługi wysokopłatne łącznie z SMS-ami i MMS-ami. Mniej więcej w takiej kolejności pomagam znajomym w aktywowaniu nowego numeru w Orange lub przenoszeniu do Orange. Problemy nie występowały.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturChyba musimy być znajomymi, bo zrobiliśmy to dokładnie tak samo, nie wspominając już o tych samych blokadach 😉 SMS-y zwrotne otrzymałem, o przyznaniu bonusu 400GB za zgody itp ale konta pozostały bez zmian czyli puste.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@_Zawiedziony_napisał(-a)Jestem nowym użytkownikiem Orange na kartę i od samego początku napotkałem szereg problemów, które znacznie obniżyły moją satysfakcję z usług tego operatora!
......
........
Po takim wyłączeniu najczęściej w środku nocy, otrzymana karta aktywuje się z rana z docelowym numerem a nie tymczasowym i nie będzie żadnych kłopotów.
Zalecenie.
Zupełnie nowi użytkownicy Orange niech nie aktywują numeru tymczasowego.
PS. Takie są uboczne skutki dodatkowych zabezpieczeń
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441Podsumowując wątek: aktywowanie wszystkich dostępnych bonusów, takich jak dodatkowe gigabajty za przeniesienie numeru, rejestrację konta w aplikacji „Mój Orange”, wyrażenie zgód marketingowych oraz inne promocje, powinno robić się dopiero na docelowym numerze, który zostanie przeniesiony do sieci 👍