Problem z dostępem do niektórych serwisów i stron na internecie mobilnym w ofercie na kartę

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Problem z dostępem do niektórych serwisów i stron na internecie mobilnym w ofercie na kartę

Mam problem z internetem, internet sam w sobie jest ale niektóre rzeczy nie działają.

np. youtube często ma problem z odtwarzaniem filmów w 480p+ mimo że internet jest stabilny. kiedyś też grałem w gry hoyoverse (honkai starrail, genshin itp.) i w tym wypadku one w ogóle nie działają, albo rozłączyło w trakcie logowania, albo krótką chwilę po logowaniu. niektóre strony w 90% przypadkach po prostu się nie załadują, np ChatGPT/Facebook itp. po prostu jest nieskończone ładowanie, czasem się zdarzy że strona się załaduje ale przeważnie tak nie jest.

na speedtest średnio moje statystyki to: ping 30-50~ / download 50-80~ Mbps / upload 10-20~ Mbps.

do tej pory jeszcze nie spotkałem się żeby się internet wysypał na tyle że pokazuje 50Kbps czy coś tego typu, i zawsze internet jest praktycznie taki sam, więc to raczej nie wina zasięgu/internetu.

próbując znaleźć rozwiązanie w internecie, przeważnie widziałem że takie problemy to wina DNS ale nie wiem nawet co to znaczy.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2357
  • 7150
  • 229

Dodajesz nowy apn. "+" u góry lub na dole.
wszystko robisz to samo tylko w apn zamiast internetipv6 wpisujesz internet, a protokól ipv4/ipv6.

Utworzy się nowy apn tylko nie zapomnij tego nowego zaznaczyć jako domyślnego

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3311
  • 14518
  • 81

Spróbuj przejść na ipv4

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Mogę to zrobić sam, czy muszę w punkcie? Ustawień sieci (punkty dostępu) nie mogę sam zmienić.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2357
  • 7150
  • 229

Dodajesz nowy apn. "+" u góry lub na dole.
wszystko robisz to samo tylko w apn zamiast internetipv6 wpisujesz internet, a protokól ipv4/ipv6.

Utworzy się nowy apn tylko nie zapomnij tego nowego zaznaczyć jako domyślnego

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9020
  • 36686
  • 303

Możesz, tylko nie potrafisz.
IMHO te problemy nie wynikają z sieci i zmiana nic ci nie da. Może zmień przeglądarkę? Albo korzystaj z dedykowanych apek. Albo idź na jakiś kurs, nie wiem...