Próba odzyskania usuniętego numeru

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 109
  • 314
  • 1

Zloty numer to bylby na przykład 

501 234 567

albo

507 777 777

lub może 

506 666 666

reszta innych „złotych” i tak nie jest przez nikogo zapamiętywana a znajomi widzą nazwę kontaktu a nie złoty albo platynowy numer 

• 269
  • 998
  • 1

Złoty numer 507 777 777 to kosztowałby ponad 500 tyś zł. Można zobaczyć ceny jakie osiągają. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 79
  • 300
  • 0

@Liliennenapisał(-a)

Też mam taki jeden kupiony po tym jak mi moj przepadł.

Ja też swój obecny numer kupiłem na Allegro. Od poprzedniego różni się szóstą, siódmą i ósmą cyfrą.

• 109
  • 314
  • 1

Na 507 777 777

Miałbym zastosowanie jakąś infolinia loterii Siedem Szczęśliwych Siódemek 

nie potrafię nawet skojarzyć z życia jakiegokolwiek złotego numeru jakiejkolwiek firmy

nie poznałbym wśród znajomych żadnego ich numeru nawet jeśli są takie złotawe i łatwe do zapamiętania 

taki złoty numer to w moich oczach jakaś historia z czasów gdy nie było smartfonów i ludzie rzeczywiście widzieli i nawet zapamiętywali numery

podobnie z prefiksami 

kiedyś chyba do Play było drożej za minutę więc patrzono na numery

teraz mamy no limity do wszystkich a numery są przenoszone i 501 może być w Plus play t-mobile, co jest i tak bez znaczenia „bo mamy no limit do wszystkich”

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 20
  • 79
  • 0

Numery wymienione powyżej to już raczej platynowe numery. Mój faktycznie był złoty. Ich ranga to kwestia subiektywna. Większość numerów sprzedawanych na allegro nie jest wcale "złota", ani nawet ładna, ale może jakiś f.... się naciągnie i kupi?

Faktycznie być może złote numery w obecnych czasach są bez sensu. W czasach, które opisał autor powyżej byłem dzieckiem, więc ich nie znam, biorąc pod uwagę powyższe wtedy pewnie miały dużo więcej sensu. Ważne, że mi się podobają i dają mi satysfakcję oraz poczucie wartości. Tylko to się liczy. Jeżeli chodzi o numer prywatny.

Jeżeli chodzi o numer firmowy, to już inna kwestia, bo moim skromnym zdaniem nie wypada, żeby jakakolwiek poważna firma, lub nawet taka mniej poważna, posiadała jakiś "brzydki numer". Tym bardziej, jeżeli reklamuje się gdzieś na widocznym szyldzie, banerze, plakacie itd. To po prostu źle wygląda i kłuje w oczy oraz sprawia, że nie traktujemy tej firmy tak poważnie. Moje wyssane z palca poglądy. Dlatego w tym przypadku można poinwestować w takie numery na przyszłość, jeżeli planujemy jakąś działalność gospodarczą albo można taki wyjątkowo złoty, platynowy numer później odsprzedać, wtedy jest to taka forma inwestycji. Możemy na przykład: kupić wyjątkowo ładny numer, jeżeli cena jest atrakcyjna na allegro i później sprzdać go drożej, albo "upolować" taki numer samodzielnie. Jednak odnalezienie takiego numeru na wieszaku w sklepie to jak wygrana na loterii.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9974
  • 41992
  • 344

W Stanach notoryczne jest odnoszenie się do numerów telefonów literami/napisami które reprezentują/reprezentowały na klasycznej klawiaturze telefonu. Czyli na przykład 1-800-MY-ORNGE to byłoby 1-800-696 7643, to daje znacznie szersze i bardziej specyficzne możliwości i ma jakiś sens, bo taki numer zapamiętuje się kontekstowo i naturalnie. Cały ten hype ze złotymi czy tym bardziej platynowymi numerami to IMHO absurd w dobie automatycznych list kontaktów, na których numer nawet nie musi się wyświetlać.

• 109
  • 314
  • 1

Lama: Orlen, jedna z największych  firm w Polsce, prawdopodobnie masz od nich gaz w domu 

(numery jak numery 167536 żadnego super hiper cuda nie widzę)

a firmę stać żeby odkupić chyba każdy wymyślny numer w Polsce 

Telefony stacjonarne

801 167 536

Telefony komórkowe

502 167 536

• 269
  • 998
  • 1

No w internecie na sprzedaz jest bardzo duzo numerow gdzie sa dwa takie same ciągi i cena nizsza np 790 790 780.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9974
  • 41992
  • 344

Jeśli numer zaistniał w internecie, w jakiejkolwiek formie, to będzie obciążony SPAMem i innym badziewiem na maksa. Kupowanie opublikowanych numerów telefonów to proszenie się o kłopoty.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2416
  • 9182
  • 97

Dawno temu dla siebie zachowałem sobie numer dość już znany.

511 5cd 5(c+d)d

numer nie musi być zloty, ważne aby z czymś go łatwo skojarzyć.

Niechciane rozmowy (reklamy przejeścia na abonament lub zwykłe pomyłki) raz na miesiąc zdarzają są,

Minimalne zgody, aby  z promocji na kartę skorzystać, są lub były aktywne.

Numer istnieje w różnych komunikatach w internecie.

Jak kto zna imię i nazwisko to go znajdzie i odwrotnie też.