- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)
Ale on ma usługi już opłacone na 3 i osiem lat do przodu
ma zgromadzone ponad 50 TYSIĘCY gigabajtów
ale te 12 dni w roku nie robią różnicy bo opłacając normalnie też ma dokładnie tyle samo dni
mając 50 tysięcy GB na nielimitowany internet przez też osiem lat i nie potrzebuje kombinować zeby uciułać dodatkowo po 150 GB
za osiem lat to będzie to samo co jest teraz ale biorąc pod uwagę stan sprzed 8 lat
wtwdy 15 GB na miesiąc to było na bogato z internetem
za osiem lat pakiety internetowe będą tyle samo warte i powszechne co dziś w czasach rozmowy bez limitu pakiety 1000 minut 8 lat temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)
@jawwa2026 na jednym z dwóch podstawowych numerów też mam długą ważność NL z podobną liczbą TB. Z czego ważność NL wynika napisałem w poście.
Nie rozumiem różnicy dat 2029 a 2034, którą niedokładnie przytoczyłeś.
Sporo czasu temu, gdy posiadało się dostęp do 5G ważność KG można było nabić promocyjną aktywacją 5G. Niestety nie byłem w zasięgu 5G , aby to sprawdzić.
Same autodoładowania 5 zł przy 1 zł z potwierdzeniem blik-a mogą być przydatne dla promocji bankowych.
W moim przypadku doładowanie 5 zl wynika z ustawionego archiwalnego przelewu SMS co 7-16 dni, który chcę utrzymać. Nawet planowałem z tego przelewu zrezygnować przed zmianą regulaminu NL 10.03. 2026. Teraz nie warto.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 Nie rozumiem różnicy dat 2029 a 2034, którą niedokładnie przytoczyłeś.
no limit ważny do 2029 roku opcja cykliczna a 50 TB internetu w tym wazność konta głownego do 2034 roku tak jest to u mnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Luki9 dla umocnienia ważności KG umocniłbym tę ważność płatnie przedłużając dowolną wersją przedłużenia w celu wzmocnienia i wyrównania z ważnością GB za doładowanie. Ostatnio takie przedłużenie może korzystać z kredytu do 5 zł na aktywację usługi.
PS.
Dokładnie w jakich przegródkach jest te 50TB.
Bo jak w NL to aktywacja NL powinna wyrównać ważności pakietu internet w NL z ważnością NL.
Na karcie na której były bugi z ważnościami na pewno nic nie będę robił związanego z NL do pierwszego dnia wiosny lub zużycia GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
„dla umocnienia ważności KG umocniłbym tę ważność płatnie przedłużając dowolną wersją przedłużenia w celu wzmocnienia i wyrównania z ważnością GB za doładowanie”
to znaczy że te wszystkie sztuczki z doładowaniami cząstkowymi zamarzaniem i inne luki w regulaminach orange działają póki działają ale mogą szybko przestać działać?
dlatego „warto umocnić efekty sztuczek i luk w regulaminach dodatkowo i odpłatnie?
Sam podawałeś że dzięki łukom w regulaminach można prosto zaoszczędzić jedna złotówkę miesięcznie a w wyjątkowych przypadkach może to być nawet 4 zł
tyle że płatne „umacnianie” zje wszystkie zyski po tej złotówce miesięcznie
to po co tyle zachodu z tym i czekanie np ostatniego dnia ważności od 22 do północy żeby robic takie dodatkowe akcje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 @jawwa2026 moze ja pokaże jak to w rzeczywistości u mnie na koncie wygląda wtedy będzie widać co i jak do czego...Prosze mi pomóc usunąć jeden plik weszły dwa 🫣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak to jest twoj numer z którego dzwonisz i odbierasz rozmowy to masz przez kilka lat nielimitowane rozmowy i nielimitowany internet
przynajmniej do czasu kiedy wszyscy operatorzy do rozmów i SMS bez limitu dolaza tez internet bez limitu
jak nie to nie bardzo wiadomo co z tym zrobić
Może internet domowy jak nie masz kablówki
bo jak masz kablówkę to sama telewizja bez internetu nie da wiele oszczędności
miej pod uwagą ze internet bez limitu tanieje i nawet na abonament za 60 zł w umowie na 24 miesiące jest wszystko bez limitu SMS rozmowy i internet bez limitu
=
Masz nazbierane dokładnie dwa razy tyle internetu ile orange daje na kartę każdemu kto zdecydował się płacić co miesiąc 4 zł więcej w porównaniu do najtańszej taryfy rozmowy w Orange free na kartę
4 zł co miesiąc to nie jest oszałamiająca kwota jak za taki pokaźny internet w Orange free
- -
doradca w salonie:
- chce pani pan nie tylko rozmowy bez limitu przez rok ale polowe internetu ile zebrał Luki? Orange da pod warunkiem wyższej opłaty miesięcznej
- ile wyższe zobowiązanie miesięczne?
- zapłaci pani pan co miesiąc 4 zł więcej
- -
te tysiące gigabajtów maja takie znaczenie jak powiedzmy 10 lat temu uzbierane tysiące minut do wszystkich, kiedy niedługo potem tanim standardem stały się rozmowy bez limitu
dziś operatorzy też już dodają ogromne pakiety internetu których nawet nie da się zużywać co miesiąc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026 bo teraz taki trend u operatorów, dawać TB internetu, gro tego nigdy nie wykorzysta, ale ładna reklama jest i klientów przyciąga, żeby jeszcze ten Internet Mobilny szybki był i wszędzie, ale to by było za fajnie, jak bym chciał zużyć swoje TB z 5 kart sim, to bym musiał non stop pobierać coś z sieci, telefon średnio do tego się nadaje, zresztą w domu mam światłowód,
triki na zarządzaniem NL znam, ale to mogę na 1 sim robić, reszta ma NL na rok 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam tylko jedną kartę sim i jest ona w Orange free z nielimitowanymi rozmowami
terabajty Internetu nic mnie nie kosztują w utrzymaniu ani pieniędzy ani jakichkolwiek czynności
po prostu traktuje ten zapas jak internet bez limitu
jednak 2, 3, 4 kart dodatkowo dla samego internetu na pewno bym nie trzymał
tą jedna jest bo to jest karta z moim numerem kontaktowym i więcej kary nie utrzymuje
raz potrzebowałem zrobić ze starego telefonu pseudo router dla więcej niż jednego laptopa to kupiłem za piątkę kartę w plusie i i tak nie wykorzystaliśmy 500 GB w 30 dni
potem tamtą karta poszła do kosza
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026 Numer to główny numer Orange do wszystkiego.Ful wypas.Nie oglądam tv nie mam telewizora wiec kablówka nie jest mi potrzebna - mam dodatkowo internet bez limitu w T-Mobile ale za niego nie płacę bo jestem pracownikiem DT