- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)
@IreneuszCDnapisał(-a)@jawwa2026 bo teraz taki trend u operatorów, dawać TB internetu, gro tego nigdy nie wykorzysta, ale ładna reklama jest i klientów przyciąga, żeby jeszcze ten Internet Mobilny szybki był i wszędzie, ale to by było za fajnie, jak bym chciał zużyć swoje TB z 5 kart sim, to bym musiał non stop pobierać coś z sieci, telefon średnio do tego się nadaje, zresztą w domu mam światłowód,
triki na zarządzaniem NL znam, ale to mogę na 1 sim robić, reszta ma NL na rok 😉
Dalej internetu nie jest wcale tak dużo w ofertach na kartę jeśli służy jako główne źródło GB w routerze, bo paczek z GB jest tylko 12 przypominam, a później żeby nie musieć wymieniać karty sim w routerze, który niekiedy jest zamocowany w trudno dostępnym miejscu (ODU - IDU) trzeba kombinować, przechodzić na subskrybcję lub abonament (w przypadku OFnK najopłacalniej jest przejść na flexa, jak źle myślę to mnie poprawcie) bo nie liczę takich akcji jak ta lidlowska w lutym przez to że nie jest to standardowa oferta i dużo ludzi używających OFnK jako głównego źródła internetu na pewno z niej nie skorzystało, bo nawet o niej nie wiedziało więc to że opy mają w standardzie coraz więcej GB w ofertach na kartę to jest dobry trend, bo jest to najtańsze i najlepsze rozwiązanie dla ludzi którzy chcą mieć tani (i często wcale nie najgorszy) internet, a mobilny niekiedy jest jedynym sensownym wyjściem bo po pierwsze:
- nie każdy ma możliwość podłączenia światłowodu lub jest to finansowo nieopłacalne dla opa (czyli klient nie ma możliwości korzystania z światłowodu),
- po drugie internet mobilny na przestrzeni dekady rozwinął się (i rozwija się dalej) do tego stopnia że nawet w większości małych miejscowości można z niego swobodnie korzystać bez obaw o słabą prędkość mając zestaw ODU - IDU (a te także z roku na rok są coraz mocniejsze)
- « Poprzedni
- Następny »