Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 69
  • 263
  • 0

Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)

@Windowv2 Siedzę w Orange na kartę, bo utrzymanie numeru kosztuje mnie tylko 39 zł rocznie. Zgody marketingowe wyłączyłem, bo irytowały mnie te mejle i smsy od Orange. To co widzę w aplikacji w zupełności wystarczy.

Dlatego nie wyobrażam sobie informacji od Orange o włączeniu pakietu bez limitu co 5 dni, do tego smsy o doładowaniu konta też co 5 dni. Raz na miesiąc jeszcze może być.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2376
  • 8950
  • 96

SMSy informacyjne o włączeniu/wyłaczeniu usługi, doładowaniu, przywróceniu zapamiętanych/zamrożonych GB nie przeszkadzają  a wręcz odwrotnie. Nie wyłączam otrzymywania tego typu SMSów choć można wyłączyć.

Normalnie to numer ze screenów doładowuję co 7-16 dni archiwalnym cyklicznym przelewem SMS 5 zł i o takim doładowaniu nie ma SMSów informacyjnych.

Ostatnio skusiłem się na doładowanie za 30zł i od razu przedłużyłem NL i bardzo dobrze, że otrzymałem SMSy:

smsy_07-10-2026_01.png

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 457
  • 2292
  • 4

@andrzej1441  Czyli mam rozumiec że obecnie korzystam z pakietu no limit cykliczny za 35 zł to moge sobie przeskakiwać np na 50 zł albo 93 zł a pózniej wrócić do 35 zł oczywiście nie wyłaczając pakietu tylko robić przesiadkę np po odnowieniu za 93 zł wrócić do 35 zł tak ? 

Wyjaśnij mi to czy dobrze to rozumie... - Dzięki 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2376
  • 8950
  • 96

Zmienić rodzaj cyklicznego/samodzielnie przedłużyć częściowo lub całkowicie cykliczny NL  można w dowolnym momencie w trakcie jego ważności posiadając przysłowiowy 1 grosz przy cześćiowym przedłużeniu/zmianie.

W NL w zasadzie najważnjeszy jest średni koszt 1 dnia. Najlepiej pod tym względem wypadają NL za 93 zł i 365 zł.

Kiedyś nawet przeskakiwałem pomiędzy NL z MMS-ami i beż MMS-ów aby otrzymać 2 darmowe promocje NL na 5 dni.

Wtedy taki przeskok można było wykorzystywać także do zmiany z cyklicznego na jednorazowy bez straty GB.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 76
  • 217
  • 0

Luki, chodzi o to, czy chcesz mieć nie tylko rozmowy ale też internet bez limitu

typowy abonament z nielimitowanymi roznowami i internetem to około 100 zł, Orange Flex 80 zł, najtaniej w Plus bo za 60 zł rozmowy SMS i internet bez limitu przez całe 24 miesiące umowy 

w Orange Free nie ma internetu bez limitu jednak 1800 GB co

miesiac które się kumulują kiedy są niewykorzystane są jak nielimitowany internet 

opcja 93 nie daje takiego internetu

dopiero opcja za 35 zł się kwalifikuje do 1800 GB co miesiąc 

opcja za 50 zł też da dokładnie 1800 GB plus trochę więcej internetu za doładowanie i za wyższą opłatę ale niewiele więcej i nie warto płacić ponad 35 zł 

te 1800 GB wygląda jak dawno temu pakiety 2000 minut (nie pamiętam czy to było w orange) a wkrótce potem wszyscy wprowadzili wersje prawdziwego „No Limit” na rozmowy i

sms