Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2368
  • 8904
  • 95

Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)

@Glutnapisał(-a)

@andrzej1441 , a pakiet cykliczny "nie będzie robił problemów"?

Nie będzie robił problemów, ale przy zaproponowanych klockach jest bezsensowny i będzie zżerać złotówki.

Darmowy jednorazowy NL warto sprawdzić przy tych klockach, aby upewnić się o kolejności schodzenia różnych środków.

Płatny tyko częściowy jednorazowy NL lub jednorazowy NL tylko na komórkowe mogą stanowić świadome uzupełnienie tak zbudowanej oferty w specyficznych warunkach.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2319
  • 10635
  • 72

Niby się da coś zaoszczędzić, ale jak dla mnie za dużo kombinowania.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 73
  • 210
  • 0

Warto sprawdzić…

Powinno działać…

Po ostatnich zmianach regulaminów… 

Śledzić forum …

-  

nawet na infolinię banku nie zadzwonię bo mam Klocek tylko na komórkowe

ale pracowicie przedłużam zgromadzone gigabajty i oszczędzam kilka złotych w porównaniu do normalnej oferty rozmowy bez limitu i internet po prostu też bez limitowania 

i wszystkie te kombinacje za dwa miesiące mogą przestać działać bo Orange zrobi czwartą (albo piątą w tym roku) zmianę regulaminów 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 225
  • 779
  • 4

Mam jeszcze pytanie, ostatnio kupiłem znajomej kartę do routera i ona nie chciała ładować tej karty co 30 dni, więc powiedziałem jej, że jest opcja 400 GB z przedłużeniem na rok za 39 zł.

Tak zrobiłem, dałem na tej karcie zgody, wleciało 400 GB do przegródki za doładowania i oczywiście jest ten pierwszy miesiąc włączony na niej za darmo NL.

Jak wykorzysta, to on sam się wyłączy z powodu braku środków na koncie.

Wcześniej przed końcem miesiąca załaduję jej konto za 40 zł i od razu włączę to przedłużenie ważności konta za 39 zł na rok, a więc tych 400 GB i po prostu dopóki ich nie wykorzysta to będzie mogła bez żadnych doładowań korzystać.

Chciałem jeszcze dopytać, bo chyba kiedyś było coś takiego jak bonus za pierwsze logowanie w apce?

Ale teraz już chyba nie ma nic takiego? Czy wszytko zrobiłem (zrobię) dobrze?

Wydaje się, że nic więcej, aby mogła korzystać z internetu bez żadnych doładowań (czyli ssać te 400 GB) nie da się zrobić?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 802
  • 4535
  • 33

@klient5 Nadal jest ten bonus za tzw. pierwsze logowanie. Przez www mój orange to: pakiety i usługi/ promocje i tam stosowny kafelek do włączenia 500 GB, które wpadają do szufladki gigabajtów za doładowanie razem z tymi za zgodę marketingową

PS. żeby optymalnie wykorzystać najpierw trzeba było skorzystać z darmowego nolimit odwlekając włączenie zgód marketingowych z 400GB, ale rozumiem, że już po obiedzie 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 225
  • 779
  • 4

A to te 400GB jest wykorzystywane jako pierwsze przed tym NL włączonym? Myślałem, że najpierw będą schodzić te NL.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 802
  • 4535
  • 33

@klient5napisał(-a)

A to te 400GB jest wykorzystywane jako pierwsze przed tym NL włączonym? Myślałem, że najpierw będą schodzić te NL.

No niestety, pierwsze, przed gigabajtami z nolimitu  schodzą gigabajty z szufladki BIZD (czyli także te 400 GB za zgody marketingowe, jak też 500 GB za pierwsze logowanie)

• 73
  • 210
  • 0

Orange Free za 35 zł “rozmowy bez limitu” to oferta do smartfona która jako bonus daje na zawsze (tak długo jak korzystasz z nielimitowanych rozmów) co miesiąc po tysiąc osiemset gigabajtów więcej 

można włożyć taką kartę do routera to moze router zadzwoni do innego routera i wykorzysta rozmowy bez limitu

zasada jest prosta

orange free za 35 zł nie jest do routera tylko do telefonu żeby mieć bez limitu i rozmowy i internet 

jak ktoś nie chce płacić normalnie co

miesiac (doładowywać 35 zł) to wszystkie bonusy oprócz tego niewielkiego pakietu 400 GB przepadają 

za darmo na długo samego internetu orange nie daje. 

można kupić za 5 zł starter u konkurencji i dostać 500 GB na

miesiac a potem wyrzucić go

W Orange można „ratować cenne 400 GB” płacąc 39 zł na rok 

Orange free nie jest do routera tylko do rozmów a nielimitowany internet jest dodatkiem do rozmów bez limitu

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 208
  • 624
  • 1

Nikt tego jeszcze nie napisał ale pamiętaj, że to tylko twoja narracja, którą usilnie i bezrefleksyjnie tu na forum uskuteczniasz a prawda jest taka, że nie ma tak taniej oferty w abo więc to oczywiste że każdy wtajemniczony i jednocześnie mało wymagający w kwestii jakości internetu (mobilny to dalej poza miastem różna jakość mimo że jest 2026 xD) więc będzie używać paczek z promek OFnK w routerze a nie dawał zarzucać sobie kaganiec na abo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS: A i tak brakuje innych opcji cenowych jak chodzi o pakiety tylko pod internet w OFnK, dodałem pomysł kilka miesięcy temu ale pewnie nikt z góry tego nie przepuści... i w sumie żaden op by nie miał psychy prawdopodobnie 

#ityle 

• 73
  • 210
  • 0

Na allegro są tuziny sprzedawców tego internetu przerabianego z oferty nielimitowanych rozmów na około tysiąc GB na 14 miesięcy 

To jakieś 70 GB na miesiąc - słabo jak na internet domowy 

to już lepiej u konkurencji raz na miesiąc jedna karta za 5 zł i 500 gb

500 GB na 30 dni, 500 GB to spokojnie nawet gry na konsole przejdą 

orange free jako karta do routera to w 2026 roku słaby pomysł bo u konkurencji jest dużo więcej za tylko 5 zł co miesiąc na nowy starter 

Natomiast orange free do nielimitowanych rozmów I internetu bez organiczen za35 zł jest dobra oferta do smartfona

——

przyznaje sam tak już robilem

potrzebowałem internetu w domku gdzie nie było internetu

kupilem za piątaka starter i nawet nie daliśmy rady wykorzystać tych 500 giga

gdybym potrzebował internetu na dzień albo weekend to mam tethering

a na dłużej to idę do żabki po nowy starter i nawet do głowy mi nie przychodzi żeby robić pseudo stacjonarny internet z Orange Free 

to są zupełnie różne zastosowania i potrzeby 

——

jakieś przedłużenie, doładowywanie, kombinowanie i szukanie luk w regulaminach? No bez przesady

piec złotych za starter w najbliższej Żabce i 500 giga 30 dni za rejestrację numeru w apce operatora  - po miesiącu starter do kosza 

kiedy bym znów potrzebował internetu na wyjazd na 2,3 tygodnie to tylko starter za piątkę i potem taka karta SIM do kosza

zero kombinowania i doładowywania nawet na 1 zł