Podany numer nie istnieje

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 13
  • 0

Dzień dobry, 

W niedzielę wieczorem próbowałem przenieść numer z Orange na kartę do NJU na kartę. Został wysłany SMS o treści "NJU" pod numer 601 i otrzymałem SMS zwrotny, że o rozpatrzeniu poinformują w ciągu 24 h. Niestety 24 h później telefon stracił całkowicie połączenie z siecią, a dzwoniąc na podany numer wyskakuje komunikat: "Przepraszamy, nie ma takiego numeru". Nie można dzwonić ani odbierać połączeń już od ponad 3 dni. W aplikacji Mój Orange wyskakuje komunikat, że numer jest aktywny, jednak zniknęły wszystkie pozostałe dane dotyczące doładowań, ile zostało pieniędzy na karcie, GB itp. Dzwoniąc do Orange okazuje się, że u nich również nie ma tych informacji, ale systemowo wszystko jest OK, czyli właśnie numer pokazuje się jako poprawny. Zgłoszenie techniczne zostało zrobione 2 czerwca i czekam na rozwiązanie, jednak przy mnie również Pani z obsługi dzwoniła do obsługi technicznej i tam powiedzieli, że wszystko jest tak, jak powinno być i numer powinien działać. Więc trochę straciłem nadzieję, że sprawa zostanie rozwiązana. Dzwoniąc do NJU, okazało się, że oni nie widzą w systemie żadnego zgłoszenia dotyczącego przeniesienia numeru i nie mogą nawet zgłosić tego przeniesienia, ponieważ w systemie wyskakuje im błąd. Jestem odsyłany między operatorami. Czy ktoś z Państwa miał może podobną sytuację? Nie wiem już, co robić w tej sytuacji. 

4 ODPOW. 4

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 736
  • 3898
  • 31

@marcepan11  Zgłoś reklamację np. przez czat Orange dokładnie opisując sytuację. Reklamuj do skutku

Przenosiłem też numery z Orange free do nju na kartę przez sms - chociaż nie ostatnio - i informacja zwrotna o tym, że numery zostały przeniesione przyszła sms-em w ciągu minut, czyli przeniesienie było od ręki. Widocznie od samego początku coś się zamotało. Lepiej i przezorniej zgłaszać do skutku niż tylko czekać 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22066
  • 65432
  • 876

@marcepan11 jak długo masz numer w sieci Orange? Bo ja miałem jeszcze w sieci IDEA i mam problemy z przepisaniem numeru na inną osobę. Nie próbowałem przenosić, bo boję się go stracić. Teoretycznie przeniesienie numeru z oferty Orange do NJU powinno trwać kilka minut, ale ze starszymi numerami może być kłopot. Być może lepiej przenieść do innego operatora i następnie wrócić do Orange. Obecnie to musisz już czekać na obecnie rozpatrywaną sprawę. Daj znać o przebiegu.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16098
  • 66870
  • 864

@marcepan11  tylko reklamacja, bo coś prawdopodobnie w systemie jest nieprawidłowo oznaczone i nie przyjmuje takich zleceń. Skoro Nju nie widzi, problem po stronie starego operatora 

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 13
  • 0

Numer mam długo, jednak był już kupowany od Orange. Nie przyszło mi do głowy, że przy starszych numerach może być problem. Złożę reklamację tak jak napisali inni i dam znać, jeśli uda mi się ustalić coś więcej z Orange.