Po zakupie startera mnóstwo połączeń z nieznanych numerów

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9845
  • 41157
  • 339

@Anonimnapisał(-a)

Powinno być ograniczenie ilości posiadanych numerów a ceny starterów powinny być wyższe

...

Zawsze możesz zgłosić taki pomysł, jest do tego osobny dział na tym forum.

PS. Miałem podobny problem, a właściwie miał go mój ojciec i było to na numerze innego operatora. Twoje subiektywne przeświadczenie że problem jest ograniczony do numerów Orange jest oparty na subiektywnym i anegdotycznym przykładzie. Zresztą przecież numery swobodnie się pomiędzy sieciami przemieszczają a problem występuje wszędzie. Ojciec nigdy sobie z problemem nie poradził, do końca życia z tym się borykał. Abonamentu wraz z numerem pozbyłem się dopiero po jego śmierci. Nie sądzę by cię to pocieszyło, ale trochę tak się zachowujesz jakby to tobie osobiście ktoś chciał dokuczyć, i my jesteśmy temu winni.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3327
  • 17987
  • 88

@Anonim jest ograniczenie rejestracji nr na jeden pesel, ale i tak to nic nie daje, zmień numer w aplikacji czy na portalu, problem ustąpi, ja jakbym miał taki nr w prepaid, to bym go z marszu zmienił, narzekanie na forum nic ci nie da, to konsultanci Orange nie pracują, połączenie z BOK Orange jest bezpłatne, opisz szczegółowo problem, powinni zmienić nr za darmo, oczywiście porządnie opisz sytuację, Firmy Windykacyjne opierają się na numerze klienta i nie będą cię nękać po zmianie numeru 😎

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@IreneuszCD Nie ma ograniczenia rejestracji numerów na jeden pesel. No właśnie wiem że tutaj konsultanci Orange nie pracują i zastanawiam się w jakim celu istnieje to forum. Z tego co widzę to jest to forum do pogaduszek. Taki rodzaj facebooka. Rzeczywiście znalazłam informację (nie tutaj) że w przypadku opisanym przeze mnie Orange powinno zmienić numer za darmo.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9845
  • 41157
  • 339

Ściśle rzecz biorąc, faktycznie globalnego ograniczenia nie ma. Jednak poszczególni operatorzy owszem takie ograniczenia mają. To jest jednak zasadniczo bez znaczenia w przedmiotowej sprawie - nie jesteśmy w stanie zmienić prawa. Kierujesz swoje pretensje pod niewłaściwy adres. Jeśli chcesz zmiany prawa zwróć się do tych, którzy to prawo stanowią.
Nie rozumiem też czemu masz do nas pretensje że informację której potrzebowałaś znalazłaś gdzie indziej niż na tym forum. Oczywiście że to jest możliwe i nawet naturalne - każdy kto decyduje się coś tu napisać odpowiada tylko za to co napisze. Gdybyś zdecydowała się od razu po uzyskaniu tej informacji "gdzie indziej" podzielić się nią tutaj, naprawiłabyś ten (w Twoim rozumieniu) niedostatek forum.
Tak to działa. Tylko tak i aż tak - zależy jak na to patrzeć. Nie musi ci to odpowiadać, ale nie rozumiem czemu nas atakujesz skoro w dobrej wierze staramy się odpowiadać na Twoje pytania.

PS. Porównanie do facebooka uważam za obelgę. 😉